Så räddar du liv!

Idag fick jag hem detta:

image

Det är ett dna test från Tobias Registret där man kan göra en stamscellesdonation. Blir jag godkänd kommer jag att få välja på två olika procedurer, om det blir aktuellt för mig att ge någon mina stamceller. Detta är något som kan rädda liv. Ibland kan det vara oerhört svårt att hitta just rätt stamceller till någon som har t.ex leukemi av något slag och behöver en stamcellsdonation för att få livet tillbaka. Läkare kan få lov att leta i hela värdlen för att hitta rätt donator, och ibland lyckas de inte. Skulle vi bara vara fler som lämnar sådana här donationer skulle absolut fler liv kunna räddas. Med dessa ord sagda är det en självklarhet för mig.

http://www.tobiasregistret.se/

En annan livsviktig sak man inte får glömma att göra är att anmäla sig på socialstyrelsens hemsida till organdonation. En organdonation kan ge nytt liv till upp till åtta människor. Alldeles för få står registrerade i donationsregistret. Det tar bara fem minuter att fylla i sen är det klart. Do it!

http://www.livsviktigt.se/Sidor/default.aspx

Självklart har man blivit mer engagerad i sådana här frågor sedan Elias fick sitt besked. Jag har tänkt på det innan och asbolut velat vara delaktig och hjälpt till redan då. Men det är först nu man tar tag i det. Nu när vardagen inte längre rullar på på samma sätt som förut. Det är ju bara att erkänna. Det är dumt att något ska behöva hända för att man ska ta tag i saker som man annars bara går runt och tänker på. Därför uppmanar jag alla nu att göra detta! Gå inte runt och tänk bara att ”ja det ska jag göra” för att sedan låta det ligga på is.

image

2 reaktion på “Så räddar du liv!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.