Lycka i små ting.

Läkarbesök idag, alltid nervöst. Trots att vi visste att det inte skulle vara några ”nya besked”. Men ord som läkare smyger in berör och sätter spår. Tonlägen lyssnas på, invecklade ord och ansiktsuttryck. Allt observeras. Jag börjar alltid märka en tid in på läkarbesök att jag skakar. Kroppen börjar reagera på det psykiska kaoset som sker inom en.

Efter en vecka i Spanien med sol, god mat och en massa positiva energier kastas man återigen in i en värld man fortfarande inte förstått att man befinner sig i. Det blir som natt och dag. En värld totalt olik den vi levt i när vi var i Spanien. Blodprov igår, läkarbesök idag och cellgifter imorgon. Matchen är igång igen!

Man måste hela tiden utgå från den livssituation man befinner sig i. Hur jävlig, konstig och absurd situation man än befinner sig i så är det ett sätt att orka. Okej, var är vi nu? Hur ser allt ut för mig/oss just precis nu? Sen utgår man där ifrån, tänker inte längre fram utan handskas med situationen som är nu. Det har jag lärt mig är ett sätt att orka. Att finna styrka i nuet.

Just nu känns allt bra. Sedan ca en vecka tillbaka tycker jag mig se att Elias är piggare. Han orkar med mer och säger att han tycker han har lite mindre ont än tidigare. Och det gör mig lycklig för stunden. Igår hade vi lite kalas för mig och Elias fixade så fint med allt. Jag fick väldens godaste frukost och världens finaste halsband som betyder så mycket för mig. Han är min hjälte.

Läkaren sa dessutom att hans levervärden såg bättre ut och sa att det kan tyda på att cellgifterna hjälper. Och det gjorde vår dag. Hon sa även att det är ett väldigt positivt tecken att han känner sig piggare. Det visste och förstod vi ju såklart också, men att även få det bekräftat. Små saker. Fokusera på små positiva framsteg.

image    image

Lycka kommer även såklart från våra vänner och familj som vi älskar så mycket.

Klyschan, tillsammans är vi starka har bevisat sig inte alls vara någon klyscha.

4 reaktion på “Lycka i små ting.”

  1. Have you given any thought at all with converting your main web page into French? I know a couple of of tratslaners right here that might help you do it for no cost if you wanna contact me.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.