Kost.

När vi fick reda på att Elias var sjuk började man fundera, finns det något vi kan göra själva för att påverka? Eller ligger allt i sjukvårdens händer. Maktlösheten kom som ett brev på posten i och med Elias sjukdom. Det är läkarna som tar alla beslut, och vi måste lita på dom. Men finns det verkligen ingenting man kan göra själv?

Efter en massa massa läsning av forskningsrapporter, böcker och berättelser från andra tidigare cancerdrabbade började vi båda bli helt klart övertygade om att det finns saker man själv kan göra. Ett sätt att själv kriga på. Och det är när det kommer till vad man stoppar i sig, egentligen väldigt självklart. Allt vi äter går ut till kroppens alla celler. Äter du bra mår din kropp även bra. Det är enkel matematik, detta är ju såklart inget nytt för någon.

När du börjar med cellgifter är det som att du sprutar in gift rakt in i kroppen. Ungefär som när du får en kraftig influensa. Vad behöver du då? Jo du behöver näring! Bra näring såsom vitaminer, mineraler, antioxidanter. Sådant som får dina celler i kroppen att må bra, börjar förnya sig, skapa nya celler. Bort med det sjuka och in med det friska.

Allt vi äter är numera ekologiskt. Vi har läst om mejeriprodukter, gluten, socker, kött och besprutad mat, som bör undvikas. Elias dricker minst tre gröna drinkar om dagen samt att han försöker undvika detta. Han är en krigare och jag beundrar honom otroligt mycket.

image

4 reaktion på “Kost.”

  1. Bra! Ekologiskt är nog det bästa och även att inte äta socker! Vi har funderat på att börja med LCHF för att undvika kolhydrater med socker i.. Simon är inte helt övertygad än, inte jag heller egentligen. Men kanske här framöver:) Kram Elin!

  2. Ja precis, vi tror också det! Elias försöker undvika det även om jag tycker att han skulle kunna äta det nu under cellgifterna iallafall. Det är ju viktigt att få i sig ordentligt så kroppen orkar då! Skönt att kunna göra något själva också känner vi 🙂 kämpa på! Kram till er!

  3. Självklart påverkas kroppen av ALLT vi väljer att stoppa i oss. Ett stort intresse jag har! Har hört att bikarbonat är bra, för att ”basa” kroppen. Något cancerceller inte gillar. Blanda med vatten och drick. Här är jag inte så påläst. Googla! Vet att Sanna Edhin skrivit om detta, ”Bakpulver mot cancer!”. Citron är också starkt basande i våra kroppar.
    Kramar till er!

  4. Ja det är jag också övertygad om att den gör! Elias kör faktiskt med bikarbonat morgon och kväll och har gjort det ett par månader. Han håller även en basisk kropp genom sin kost vilket vi även har kontrollerat 🙂 Han äter även gurkmeja morgon och kväll som en ledande cancerforskare har uppmuntrat till, som ska vara bra mot cancer. Detta minus socker, kött, kolhydrater och gluten. Han kör på hårt, men efter allt vi läst vågar man inget annat. Om inte annat mår Elias kropp väldigt bra i övrigt! Men det gäller att gå till sig själv och det man själv tro på, för det står väldigt mycket om allting. Man får tänka vad som är bra för en själv och vad ens kropp mår bra av:) men håller med dig helt i att allt vi stoppar i oss påverkar även vår kropp på ett eller annat sätt, kram till dig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.