En hel natts sömn borde inte vara för mycket begärt.

Idag har jag känt mig mörbultad. Så sliten och trött. Ingen energi och orkeslös. Anledningen till detta är att jag fick en säng att sova i bredvid Elias på sjukhuset inatt. Så fint att vi fick in en säng, det kändes mysigt. Vi somnade båda två runt tio tiden på kvällen. Kl 22.30 kom nattsköterskan in, tände lampan och ville kolla läget. Elias började få mer ont på kvällen tyvärr och hade feber över 38,5 så en temp var tvungen att kollas med jämna mellanrum under natten. När morgonen kom kl 04.00 var det dax för antibiotika. Då hade vi max sovit två timmar. Och inte i följd. Efter antibiotikan var given var det blodprover, smärtpump byte och andra kontroller som höll på fram till klockan 09.00. Allt som genomfördes kändes som hela havet stormar, det var brutala uppvaknanden under hela natten. Nu är många väldigt bra som jobbar på denna avdelning, och snälla. Men denna natt var av något annat slag. Och så larmet, som glöms stängas av så man hör när någon annan larmar på avdelningen. Som ringer och ringer och ringer. Ja, jag som brukar vara ”på den andra sidan” som syrra har ju verkligen fått känna på hur den andra sidan känns och ser ut. Och har även verkligen förstått vidden av vad det är som faktiskt är viktigt, i form av bemötande bland annat.

Elias sa tidigare idag. – Om jag bara fick sova en hel natts sömn, det skulle nog göra så mycket. 

Så, frågan är ju. Hur ska en patient kunna bli utvilad och få en bra återhämtningsfas efter en stor operation när inte ens en frisk person känner sig just frisk efter en natt som denna?

image

Usch, det känns som man bara klagar. Och jag vet, det är kort bemannat och det finns heller inga resurser att ta till. Sjuksköterskor jobbar dubbelt allt för ofta. Trötta och tillslut tyvärr ofokuserade. Jag vet hur det är. Men man får sig verkligen en tankeställare när man faktiskt får se hur det verkligen är, ”på riktigt”. Men såklart är det mycket och många som också är väldigt bra. Så himla bra att man vill stoppa ner dom i en liten box och ta hem.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi får komma hem snart.

Dagen igår var väldigt bra. Elias kände sig relativt pigg och man hann känna en positiv känsla att detta kommer vara en snabb rehabilitering. Detta kommer bli bra. Jag njöt hela dagen av denna känsla. Idag kom febern och smärtan. Tyvärr. Och det gör lika ont varje gång.

image

Bild från igår. <3

Jag var och lunchade idag med en vän jag träffade i Norge, Erica. Tack för idag Erica. Verkligen supermys att ses igen. Snart kommer vi till Malmö! 

Nu ska jag och Linnea strax åka hem från sjukhuset till lägenheten på aspudden. Jag önskar av hela mitt hjärta att denna natt på detta sjukhus blir bättre.

5 reaktion på “En hel natts sömn borde inte vara för mycket begärt.”

  1. Hej Lotta! Jag känner inte er men vi har setts ett par gånger ihop med David och Anna. (jag och Johan gick på Ki med David). brukar läsa din blogg men aldrig skrivit ngt. Vill bara säga att ni kämpar på så bra och att vi hoppas att elias blir bra snart och att ni får lämna sjukhuset! Det är ju sjukt jobbigt att vara inlagd med 7000 kontroller och lite sömn. (har tänkt på detta förut som patient) Du är ju ett toppenstöd för Elias. Önskar er det bästa! Kram från Sanna, Johan och lilla Freya

  2. Hej Sanna! Vad gulligt av dig att skriva. Ja sjukhuset drar verkligen energi ur en alltså. Ja eller hur, hur kan det vara nödvändigt undrar man ju, och sluta strula så mycket på natten. Som tur är har Elias haft bättre nätter nu de senaste. Elias är stark som en oxe och vi ska fixa detta så är det bara. Även om vägen dit är lång så har vi fasen kommit en bra bit på vägen. Än en gång tack för att du skrev, det var fint gjort av dig. Hälsa din familj! Kram från oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.