There is always a way.

Mötet gick snabbt. Papper saknades från Huddinge. Fick alltså inga direkta svar. Nytt möte om två veckor. Ska han få cellgifter eller ej? Har dom fått bort allt mikroskopiskt eller ej? Osv. Extremt ovanligt att det har blivit i ett sådant här läge med Elias diagnos. Alltså först operation, återfall, satt in cellgifter (endast i bromsande syfte, palliativt) för att sedan lyckas krympa tumörerna såpass mycket så en operation lyckas igen. Vi vet att det är fantastiskt bra, även om onkologerna aldrig skulle uttala sådana positiva ord.

Helt nytt läge för dom. Vad gör vi nu? ”Måste prata med kollegor, måste prata med Uppsala”. Alltid denna osäkerhet. ”Är inte expert på detta”. En sak onkologer är experter på är ju iallafall att inte se till individen, utan bara se till tabeller och statistik. Vilket heller inte finns särskilt mycket av av Elias diagnos, speciellt inte när hans tumörform dessutom inte var den vanliga som man brukar ha vid cholangiocarcinom.

Det är som att onkologer har en statistisk tabell som ögonpupiller. Vidriga ord som ”mycket hög återfallrisk” sades. Slutade lyssna. Elias är unik och vi har ett vapen av inre total styrka, vi kommer aldrig ge oss. Hoppet kommer aldrig lämna oss, finns hopp finns styrka! Vi har lärt oss att detta inte är onkologens uppgift att inge. Vi har lärt oss att statistiken säger en sak, Elias fall säger säger en annan. Alla är vi unika. Alla har sitt eget utgångsläge.

Är det några som är experter på denna cancerform, ja då är det vi. 

image
Lägger in denna bild igen, den sammanfattar denna dag så exakt! Fuck cancer!

2 reaktion på “There is always a way.”

  1. Helt rätt, varje människa och varje sjukdom är unik!

    En helt annan sak, alla gör som du beskriver sina val men jag tycker verkligen att ni gör helt rätt i att undvika socker, gluten, kött och annat som stör kroppen och istället boosta med bra bränsle och energi! Man är vad man äter, helt klart. Jag tror också mycket på att jobba med det känslomässiga planet och med kroppens naturliga energibanor. Jag är övertygad om att kroppen läker bäst när allt är i balans. Precis som med maten så skadar det i alla fall inte att vara lite flummig också 🙂 Ett boktips är Healingkoden, den kostar 48 kr på Bokus.

    Ta hand om varandra! Kram

  2. Åh tack för tipset. Den ska vi kolla upp! Ja vi är helt övertygade om att vi hjälper alla mediciner och cellgifter på traven när vi försöker utesluta det du skrev och boosta med bra näringsämnen. Men man ska ju orka också. Elias är stark som en oxe och fixar det mesta! Det är kul också att upptäcka en ny värld av mat och recept. Vi mår dessutom väldigt bra av den! Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.