Breathe.

image

 

Idag är det mycket känslor. Onkologen idag, Elias får återigen sitt gift. De hade nu ändrat dosen, samma preparat men en helt annan dos. Vad hände med ”samma behandling som han fick förut”. Nej det är det ju tydligen inte. Och vad är anledningen? Usch jag blir så trött på sånt här. Förstår dom inte att det handlar om Elias kropp. Det är väl klart att vi vill ha Information om vad och varför det görs ändringar. Det känns åter igen som att patienten glöms bort. Oj, patienten glömdes bort att informeras om denna lilla ändring. Hoppsan.

Och vad hände med patologisvaret från operationen? Nej det har inte kommit till vårt sjukhus. För det är som vanligt när det är kommunikation mellan sjukhusen. Den finns inte?

Så dumt allting. Anledningen som sjuksköterskan sa ang dosförändringen var att man ”nu vill ha samma som Uppsala för mer rättvis vård, och där har dom denna dosering på patienter som har denna cancer”. Jaha men vad hände med den individuella vård som dom snackat om så mycket för Elias del, eftersom att det inte finns Evidens? Hans förra dosering fungerade ju tydligen väldigt bra, så var det inte meningen med samma dosering nu? Nej den anledningen vi fick håller inte.

Vi ska få prata med en läkare som ska förklara. Men det verkar vara krångligt att få hit någon.

Stridsstigen idag känner jag. Boxning på gymmet ikväll kanske.

En reaktion på “Breathe.”

  1. Blir ledsen å förbannad… Varför ändra ett vinnande koncept? Vad får läkarna att tro att detta skulle bli bättre när det saknas evidens….? Och precis som du skriver så fungerade tidigare cellgift perfekt…. Hoppas de kommer med en bra förklaring för att säga ”såhär brukar vi göra”, ja det håller INTE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.