Mer kraftfull än alla rädslor, kärleken.

image

Det var som att allt kom tillbaka när jag var i Norge. Eller man blev liksom bara så påmind om hur allt egentligen är när man kom dit. När man är här hemma och är med Elias hela tiden så blir man liksom så inne i allt. Allt går på rutin och man hinner inte tänka efter på något konstigt sätt. När jag kom till Norge och träffade min vän Alexandra så kändes allt liksom som vanligt först. Elias peppade mig att åka, han är som vanligt mitt stora stöd och tillsammans med honom är jag eller vi, liksom ett. En och samma. När Alexandra frågade mig efter att vi pratat om allt möjligt hur det egentligen är så brast det verkligen. Vad menar hon? Egentligen? Allt är bra. Eller vadå? Jag kom på hur läget verkligen är. Det är fortfarande så otroligt konstigt och overkligt. Att vi är i denna situation och har varit nu ett år. Jag förstår fortfarande inte? Att Elias liv har stått på spel, pågrund av en tumör? Nej så är det inte. Vi två ska alltid vara tillsammans och bli gamla ihop. Det är det enda rätta. Hur kan någon göra såhär, var kom tumören ifrån? Vi har det ju så bra. Det kan inte handla om oss detta, finns det cancer i vårat liv? Nej så kan det inte vara, det handlar inte om oss. Allt kom tillbaka. Hur fan hamnade vi här!?

Jag vet att allt kommer bli bra. Jag vet det. Men rädslan. Rädslan är fan inte lätt alltså. Himla skitcancer. Nu svär jag och kanske svamlar jag, men det skiter jag i. Det är så skönt att skriva direkt från hjärtat. Elias och jag kommer fixa detta. Vi har varandra och tillsammans är vi så starka. Cancern kommer få se. Men trots styrkan, så finns det dalar. Dalar där rädslan tar över.

Igår var det galan tillsammans mot cancer. Det fanns en person där som har satt spår i mig. Fina Jacob. Varför är det alltid de mest fantastiska fjärilarna som drabbas?

Det blir alltid fruktansvärt tungt och jobbigt att kolla på sådana galor. Speciellt nu. Men man kollar ju ändå. Och det gör man därför att det alltid är sådan kärlek och värme. Kärleken tar över allt. Tillsammans med alla fantastiska människor på denna jord så tar kärleken och värmen över när något hemskt inträffar. Det är därför man orkar kolla.

image

Jag såg en fin film (Soul surfer) i Norge tillsammans med Alexandra. Älskade verkligen denna film. Mer kraftfull än alla rädslor, kärleken. Så är det bara. Ska skriva mer om denna film i ett annat inlägg, det är en ny favorit. Helt klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.