Läkarmöte.

Läkarmötet idag ver inte direkt informativt. Patologisvaret hade inte kommit än (!). Kommunikation mellan sjukhus = noll. Som vanligt sker ingenting om man själv inte tar tag i saken och ber dom öga mot öga att ringa det ena eller andra sjukhuset. Nu idag har vi bett Västerås att ringa Huddinge och be dom skicka pad-svaret. Det här är ingenting som påverkar den fortsatta behandlingen, den kommer vara samma oavsett hur svaret ser ut. Men det är klart att det känns ganska väsentligt för oss att få reda på. Det är Elias kropp det handlar om.

Det är väl just det att det inte har betydelse för behandlingen som gör att handling inte sker. Annars skulle det väl skyndats på. Eller förlåt, jag tvivlar på det med. Det hade varit försenat ändå. Självklart inte såhär länge, men det hade tagit lång tid. Tyvärr har det bildats en skeptism i mig sedan allt som skett under denna tid. Förtroendet är inte detsamma längre vad gäller sjukvården, tyvärr har det blivit så. Att sjukvården är bra och läkare och sjuksköterskor duktiga råder det inga som helst tvivel om. Men allt däremellan. Kommunikation, kontroll, tid… Vet inte hur många gånger man har fått kämpa och ringa och tjata och fiska fram borttappade remisser osv. Nu har vi inte lagt ner någon energi på att få svar från operationen (pad-svaret) eftersom vi vet att det inte spelar någon roll för behandlingen. Ja då får vi heller inget svar. Att vi vill veta är liksom inget som är så viktigt. Sedan tror jag också vi är ganska krävande ”patienter”. 🙂

Jag är så glad att Elias mått bra den första behandlingen av cellgifter. Imorgon är det dax för andra av tre (efter operationen). Imorgon är det alltså dax igen att kicka in ytterligare ett mål mot cancern, rakt i krysset!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.