Give to get.

Förståelse är inte alltid självklar. Jag tror att det kan vara svårt att förstå om man själv inte gått igenom något svårt. Eller något liknande. Det respekterar jag fullt ut. Men en sak har jag har svårt att förstå. Svårt att förstå hur vissa vänner som snarare tagit energi än gett. Och tyvärr så är det nog så, att i våra allra svåraste stunder så inser vi. Det kommer fram. Vilka står kvar. Och vilka får gå. Energitjuvar går bort. Tyvärr så finns det några sådana. Som inte kommer komma in längre. Kanske ytligt men där får det stanna. Och framtida prioriteringar och val om vilka som får komma in har omvärderats. Det ska mycket till.

Jag pratade med en vän om detta igår. Och det fick mig att börja fundera. Djupa relationer är något som prioriteras, helt klart. Oförståelse, självupptagenhet, ytlighet eller bara ett jävla omoget skitbeteende. Det går fet bort. Såklart.

image

Jag tror också att ibland så måste man släppa taget. Vissa är nog bara ämnade för ens liv en kort stund. De kommer in, gör ett avtstamp, var ämnade för ens liv just då, för att sedan försvinna igen. Sluta jaga och försöka hålla kvar, det är inte det som är meningen.

Idag blir en lugn dag med förberedelser inför veckan. En julmarknad ska vi nog hinna med också.

image

2 reaktion på “Give to get.”

  1. Så tråkigt när det blir så. Har haft turen att slippa de värsta energitjuvarna, även om jag har några bekanta som betett sig väldigt märkligt och inte längre är särskilt mycket värda i mina ögon. Fokus på alla bra relationer, bort med energitjuvarna! Kram

  2. Ja. Det är ju precis så. Fokus på de bra relationerna. Det är ju något man verkligen insett. Jag tror att för många kan en kris i livet göra så man inser vilka personer det är i ens liv som man vill lägga all energi på. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.