Tips, cashewbollar!

10818928_10152463112885814_1714678899_n

Vi har precis upptäckt ett nytt smarrigt recept, nämligen cashewbollar. Lagade till dessa ikväll och här kommer recept.

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnötter.
  • 1 kruka färsk persilja.
  • 1 ägg (eller 1 tsk fiberhusk eller chiafrön om man inte vill ha ägg).
  • 2 rivna vitlöksklyftor,
  • 1/2 riven lök.
  • Salt och peppar.

Gör såhär:

Blötlägg cashewnötterna 1-4 timmar. Mixa nötterna fint. Blanda i övriga ingredienser. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i en kastrull kokande vatten 5-7 minuter. Stek sedan bollarna i stekpanna tills de fått färg. KLART!

10836465_10152463112565814_1580136588_n

Vi hade blokålsmos, ärtmos, quinoa och rödbetsbiffar till ikväll. Men bollarna passar utmärkt till nästan vad som helst! Bara att testa sig fram. Perfekt komplement till köttbullr såhär i juletider om man väljer vegetariskt/ veganskt.

3 reaktion på “Tips, cashewbollar!”

  1. Tack för receptet, passar så bra till årets julbord. En undran, funkar det att frysa dom? Läste på din blogg för ett tag sen om ert favvohak Chutney på söder i Sthlm, tack för det tipset. Var där i lördags och åt grillad halloumi, couscous, hummus mm. Helt underbart gott. Till sist, tänker mycket på dej och Elias. Vilka kämpar ni är❤️. Kram Lotta

  2. Hej Lotta! Åh visst är den restaurangen bra! Tog också halloumin sist jag var där och den var så god!! Ja vi gillar cashew bollarna mycket, och jag tror det går att frysa dom. Har aldrig gjort det själva. Men tycker att det borde gå!:) tack Lotta. Vi tar till oss dina ord ❤️ Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.