Biffar deluxe.

image image

 Kikärtsbiffar deluxe:

 • 3 paket kikärtor
 • 1 färsk korriander
 • 2 msk fiberhusk
 • 1 msk chiafrön med lite vatten
 • vitlök (efter smak)
 • chili (efter smak)
 • 1/2 dl sesamfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • salt och peppar

Mixa först grovt kikärtorna till en massa, blanda sedan ihop allt. Tillsätt eventuellt 1-2 msk vatten om det behövs. Låt stå en timme. Rulla ihop till små biffar, stek i riktligt med kokosolja (eller valfri annan olja) så att dom får en frasig yta. 

Grönärtsmos:

 • 1 paket gröna ärtor
 • 1 lime
 • salt och peppar

Mixa ihop ärtorna med stavmixern, ha i pressad lime, salt och peppar. Värm upp i kastrull på svag värme.

Blomkålsmos:

 • Ett blomkålshuvud
 • riven muskotnöt efter smak
 • salt och peppar

Koka kålen i ca 10 min, mixa med stavmixern, salta peppra och riv mer muskotnöt. 

Sedan har vi gjort en liten wok till detta på aubergine, champinjoner, vitlök, salt och peppar, + en god sallad.

4 reaktion på “Biffar deluxe.”

 1. Hieman tarkempaa selostusta kokeen suorittamisesta olisin kaivannut.”Tutkimuksessa korvan kautta kirkasvalohoitoasaaneiden tutkittavien keskeinen suorituskykyparametri laskiviidenneksen siitä, mitä se oli ennen hoitoa.”Miksi ei kerrota mistä parametristä oli kyse? Miksi ei kerrota kuinka monen parametrin kohdalla eroa ei ollut? Kuinka monta eri parametriä tutkittiin? 11+11 henkilön tutkimusmateriaalikin on pienehkö.Tämä tutkimus herättää oikeastaa vielä enemmän epäilyksiä. Puskasta repäisty hoito, joka yllättäen alkaa parantamaan kaikenlaisia juttuja..Tieteellinen johtaja on komea titteli. Vaatimattomuudesta näitä kavereita ei ainakaan voi moittia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.