Svarta bönbiffar.

image

Svarta bönbiffar är något som vi börjt göra ganska nyligen. Dom är lättgjorda och faller inte så lätt isär. Bra smak och supernyttigt. Svarta bönor är rika på fibrer, folsyra, kalium och magnesium och har ett högt innehåll av proteiner. Här kommer receptet:

(8 biffar)

  • 3 paket svarta bönor
  • 3 schalottenlökar, eller röd/ gul lök
  • 1 dl mandelmjöl (eller något annat glutenfritt mjöl)
  • 2- 4 vitlökar
  • 1,5 tsk ekologisk soja
  • Ca 3 kryddmått rökarom, (om man vill ha en rökigare smak, vi hade dock ej detta)
  • Tabazco (eller chili)
  • Svartpeppar
  • Havssalt

Mosa bönorna, blanda ner hackad lök och riven vitlök. Tillsätt resten av ingredienserna. Smeten måste sedan stå minst en halvtimme innan den steks. Den måste gojsa ihop sig lite, annars blir den lös. Stek biffarna ganska länge så att löken hinner mjukna.

Voila; Klart!

image
(Inte så bra bildkvalitet tyvärr)

Vi stekte på lite borccoli, selleri, herticot verts och vitlök till detta. Jag hade även sötpotats till. Och en god goacamole. Mums!

2 reaktion på “Svarta bönbiffar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.