Vardagshjälte.

Vardagshjältar finns på riktigt. Jag vet inte var jag ska börja. När vi åkte från Västerås mot Huddinge sjukhus i förmiddags hann vi ungefär lite mer än halvvägs och så stannade bilen. Motorn havererade totalt. Mitt på E20, gpsen säger ”i närheten av Nykvarn”. Vad gör vi? Med en ultraljudstid att passa inför en gaaanska viktig operation kände vi att detta kom inte så väldigt lägligt. Varför ska det alltid hända när man minst behöver? Jag försöker ringa taxi, bilen startar alltså inte över huvud taget. Taxi meddelar att de absolut inte kan komma till ”någonstans på E20 i närheten av Nykvarn”. Svaret jag fick var typ – Ge oss en adress och vi kommer. Jag tittar runt omkring och ser ett hus i närheten och där finns en skylt. Springer dit och på skylten står ”kontrollplats”. Inte en giltig adress.

Jag och Linnea ställer oss och försöker lifta. Något annat val fanns inte. Och jag måste säga att det är helt otroligt vilken respons man får. Det här med att lifta är ett nytt fenomen för mig. Men det är inget jag rekommenderar. Inom den närmsta kvarten var den bästa responsen (eller sämsta) vi fick en glad vinkning tillbaka. Alltså helt sjukt, på riktigt. Tänk vilken stressad vardag (eller självupptagen?) vi lever i när vi inte ens kan stanna och se vad det är som står på.

Men… Tillsist kom han. Texas. Han hette så! Så coolt. Texas stannade och sa att han tyckte vi såg ut som vänliga själar. Vi förklarade läget. Han skulle inte till Huddinge sjukhus, men han körde oss dit. Ända till entrén. Dagens vardagshjälte! Det finns hopp och kärlek där ute, den saken är klar. Texas räddade oss idag. För det är vi evigt tacksamma.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.