Now and then.

image

Kikade igenom mitt instagram flöde. Där någonstans i mitten är det som natt och dag. Före och efter beskedet. Två konserter med filmklipp. På båda konserterna så visste jag att något inte stod rätt till. De där kraftiga nattliga svettningarna och smärtan var bara inte normalt på något sätt. Jag var livrädd. Visste att något stort var pågång. Jag bara visste det. Jag tror du också visste, men  aldrig i vår vildaste fantasi hade vi kunnat ana vilket år vi hade framför oss. Vilken berg och dalbana av hopp och förtvivlan vi skulle behöva genomgå. All den strid vi skulle behöva ta i sjukvården. All den maktlöshet vi skulle känna. Och att beskedet vi fick bara ett par veckor efter den sista konsertern i en mörk park via telefonen skulle vara så hårt. Att du min älskling skulle få det jävligaste beskedet. En cancer som är totalt hänsynslös. Allt det här visste vi heller inte på den sista bilden innan beskedet då vi bjuder fina vänner på middag. Då vi fredagen kvällen innan hade tillbringat på akutmottagningen med hemsk oro. Minns att vi sa till varandra att nästa gång vi är på ett sjukhus ska det vara för helt andra omständigheter…

Så blev det inte. Senare den veckan vändes vår värld upp och ner. Mardrömmen utan dess like tog fart. Varför kunde ingen väcka oss!?

Vi vet båda att denna cancerform inte är den lättaste. Vi vet att prognosen inte alls brukar vara bra, överhuvudtaget. Det finns väldigt fina hjältar som också haft denna vidriga form som vi haft kontakt med under denna tid som inte längre finns med oss. Vi blir så jävla förbannade. Vi ska visa den här formen av cancer att det visst går. Vi ska visa siffror och statistik. Det räcker nu.

Nu är vi ytterligare igen på sjukhus efter en stor operation. Cancern får för sig att inte vilja ge upp. Men en sak ska den veta, och det är att vi också har en jävla vilja! Och tillslut är det vi som vinner, så är det bara. 

Nästa mål vi har är att gifta oss. Vi håller på att skicka ut extrainbjudningar nu eftersom vi var tvungna att skjuta på det pågrund av operationen. Från början var det tänk i mars. Det driver oss om möjligt ännu mer. Och detta skulle aldrig varit möjligt utan alla fantastiska hjältar som hjälpt till med detta. Otroligt är vad det är. 

Vi gör det här tillsammans.

image

 

4 reaktion på “Now and then.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.