Hej du gröna.

image

En sådan här drink tar Elias 3-4 gånger om dagen. Den består av ca 1,5 dl mungbönor, 1,5 dl broccoligroddar, 1 dl spenat, 1,5 msk hampaprotein, 1 msk linfröolja och lite ingefärspulver. Allt ekologiskt. Mungbönorna och broccoligroddarna groddar vi själva.

Snabb-fakta mungbönor: Mungbönor är en gammal kulturväxt i Indien som numera odlas i hela Asien. Då man grobbar bönorna blir det väldigt rika på Vitami C samt Vitamin E. De är även rika på vitamin B17, vilket sägs vara effektivt mot cancerceller.

Snabb-fakta broccoligroddar: Broccoligroddar sägs innehålla mer av ämnet sulforafan än vanlig broccoli vilket sägs ha ett effektivt skydd mot cancerceller. Forskare tror att Sulforafan kan förhindra att cancerceller delar sig och på så vis hämmas tillväxten av tumörer. Det finns rikligt med C-vitamin i broccolin, men den innehåller även andra viktiga vitaminer bl.a. A-vitamin, K-vitamin, folat och fibrer. Broccolin innehåller också en del B6-, B1-, B2- B3-vitamin, E-vitamin, järn, kalcium, kalium, magnesium, zink och mineraler.

Hampraprotein: har ett högt proteininnehåll som är lättsmält för kroppen. Cannabis Sativasom som örten heter är en lättodlad, snabbväxande och tålig planta som odlas på många platser i världen. Frukten från denna planta är det man kallar hampafrö. Detta frö innehåller alla de 8 essentiella aminosyrorna som vi människor behöver få i oss från det vi äter. Hampafrön innehåller också gott om vitaminer och mineraler som är bra för hälsan. – Eftersom Elias behöver extra protien nu när han ska ”läka” så har vi i detta i varje drink vi gör nu. 

Vill bara tillägga att Efter att den fashionabla bilden tagits med sugrör och fina blad på toppen tog en viss person bort dessa, höll för näsan och klunka i sig på fem sekunder. Nej, speciellt god är den tyvärr inte alltså. Men ack så nyttig. 

En reaktion på “Hej du gröna.”

  1. Hej!
    Har läst att annanas extrat Bromelain förstärker mungbönornas upptag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.