Vårsol och sjukhus.

image

Vi hittade en plats där det var lä utanför sjukhuset. Vi satt och njöt en stund av solen som värmde. Vårkänslor. Men… de första riktiga vårkänslorna får vänta. Svårt att få dessa att infinna sig på en plats som denna. Men kanske att vi kan få njuta av solen igen redan nästa vecka? Och då på en betydligt mysigare plats. Vi satsar på det.

Idag är en seg dag. Inte mycket har hänt här. Vi har fått byta avdelning till en kirurg avdelning där expertisen finns. Det blev dock inte den avdelning vi hade blivit lovade, den som E låg på sist. Den som har enkelsalar, en fräsch matsal och en inbygd säng åt anhöriga. Tyvärr. Menmen… Denna avdelning är av det andra, mindre fräscha slaget. Men jag vet mycket väl hur det där är. Det går såklart inte att alltid ordna såsom patienten önskar (och även läkaren i detta fall). Det handlar om prioriteringar. Men har man cancer för tredje gången och är 32 år så ska man ha det bästa möjliga inom vården. Så är det bara. Jag har försökt med att Elias ska få byta avdelning (typ hela dagen) med det verkar svårt. Hälsan främjas inte direkt på den plats vi nu är på. Tänk vad mycket miljön kan göra. Det är så otroligt viktigt med en bra sjukhusmiljö. Något vi verkligen har fått känna av på riktigt nu.

En annan besvikelse för dagen är att vi imorse samla mod till oss att fråga läkaren på ronden det vi funderat på. Något läskigt. Läkaren lovade att kontrollera svaret och komma tillbaka. Någon denne inte gjorde. Vi väntade hela dagen, men ingen kom. Jag vet inte. Men jag tycker nog inte det är helt okej.

Jaha, ett klag inlägg. Sorry om jag förstört någons vårkänslor. Men vad skönt det är att få klaga av sig här ibland. Vad skulle jag göra utan kära bloggen.

2 reaktion på “Vårsol och sjukhus.”

 1. Hej!

  Jag har nyligen läst igenom dina inlägg på bloggen och blir naturligtvis väldigt berörd. Jag har själv haft cancer, har en hel del erfarenhet av andras cancer och är sjuksköterska så jag förstår och känner igen massor av det du skriver.

  Jag lämnar gärna mer kommentarer vid senare tillfällen men nu vill jag bara lämna lite snabb uppmuntran.
  Vilken fin blogg..jag menar layout och sånt.
  Vilka härliga människor ni verkar vara, jag har så svårt för det där ordet ”kämpe” när det gäller cancer, alla som har cancer kämpar för sina liv och det är viktigt men det betyder inte att de som inte överlever inte kämpade.
  Vilken bra inställning du verkar ha till att ta hand om dig själv, jag menar det att du både vårdar kropp och själ.
  Ha det så gott det går/Inger

 2. Härligt med vårsol och jag önskar att du och Elias också fått njuta av den till fullo. Lotta, känner aldrig att du klagar. Det du skriver om i din blogg, dina tankar och om allt du gör, det gör du för att din älskade Elias ska få må bättre. Hoppas ni snart får återvända hem till lille Alf ❤️. Kram till er båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.