Frukosttips!

image

Vi brukar ibland rosta nötter att ha till frukost. Elias äter nästan alltid en tallrik nötter med mandelmjölk på morgonen. Perfekt med energirika och nytta nötter som start på dagen. Dessa rostades i ugnen på 100- 150 grader i cirka 3-4 timmar. De är smaksatta med Yaconsirap, Kanel, Kardemumma.

Yaconsirap kommer från yaconroten som växer i den andinska regionen i Sydamerika. Roten liknar en sötpotatis men smaken påminner mer om äpple. Roten har används för sina hälsoeffekter i Sydamerika i tusentals år, människor där tror att yacon har kraftfulla medicinska egenskaper som ska kunna verka mot bland annat diabetes och matsmältningsproblem men forskningen är än så länge ganska begränsad. Man gör yaconsirap genom att göra en juice av roten som sedan filtreras och evaporeras på samma sätt som när man tillverkar lönnsirap. Den är inte lika söt som till exempel Agave sirapen, och ska inte höja blodsockret i samma utstreckning. Vi har använt denna sirap ganska mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.