Glutenfri Pizza!

P1000048

Gårdagens pizza. Denna pizzadeg är verkligen supergod. Den blir liksom frasig i kanterna. Helt klart den bästa varianten av glutenfri pizzadeg vi provat. Rekomenderar den starkt!

Ingredisenser: 

  •  10 g jäst
  •  2 dl kallt vatten
  •  1 dl mandelmjöl
  •  3 msk majsmjöl
  •  3 dl bovetemjöl
  •  1 dl maizena
  •  1/2 tsk salt
  •  2 msk fiberhusk
  • Bovetemjöl till utbakning

Tomatsås:

  • 2 paket krossade tomater
  • 1 röd lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1/2 dl olivolja
  • Färsk timjan och basilika efter smak

Gör såhär: Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i bunke täckt med plast i två timmar. Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl. Lägg på tomatsåsen på pizzan och toppa med dina favorittillbehör. Grädda pizzorna i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter. 

En reaktion på “Glutenfri Pizza!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.