Som på nålar.

Det var en jobbig dag igår. Elias feber gick inte ner och han fick göra ytterligare en CT-buk (röntgen). Röntgenbilder som togs i Stockholm skickades även efter så man kunde jämföra bilderna. Vi hade ju inte fått svar på någon röntgen än som han gjorde förra veckan. Eftersom han har fått mer ont och som han säger själv ”kände att det är någonting vid levern i buken”, så var oron extrem. Vi båda trodde nog det värsta tänkbara. Varför ska man alltid tänka det värsta? Räddningen igår var nog våra vänner som kom på besök och hängde med oss hela dagen. Jag vet precis hur dagen hade varit annars. Sitta stilla på en stol i patientsalen. Höra varje steg utanför dörren som går förbi. Steg som stannar till vid vår dörr? Eller fortsätter dom? En knackning nu eller var det något annat? Telefon som ringer i läkarexpen. Allvarliga stämmor som pratar. Allt precis ALLT analyseras. När kommer beskedet. Tusen senarier i huvudet. Ja, jag kan fortsätta i all oändlighet om vad som försiggår i våra huvudet. Det som var så skönt igår var att när våra vänner kom med sina två fina barn så hanns liksom inte detta med. Allt fanns ju såklart i bakhuvudet men vi kastades ändå in i nuet. Prat om allt möjligt, välling som skulle ner i små magar och lekar som skulle lekas. Det var skönt att dom var med oss igår.

Läkaren kom in på eftermiddagen tillsist och sa att dom var nöjda med röntgensvaren. Det finns två abscesser (varbölder) som kommer behandlas med intravenös antibiotika. Det är dessa som ibland kan ge hög feber som det gjort för Elias. Något annat nytillkommet kunde inte ses på CT bilderna. Enorm lättnad som inte går att beskriva med ord. Hur beskriver man tacksamheten för livet? Vi kan dock inte helt ropa hej än. Det finns en förändring som setts tidigare på 13 mm som granskas på MR bilderna som Elias gjorde i torsdags. Detta har vi inte fått svar på än. Men… Att allt annat ändå inte var något farligt. Att buken i övrigt helt enkelt är tumörfri. Det är ändå lycka.

image
Linnea, Belle, David, Elias, Anna
image
Buse som tar över Elias säng. Hugo.
image
Hem och gosa med denna gos hos mina föräldrar igår kväll.

3 reaktion på “Som på nålar.”

  1. Åhh vad glad jag blir för er skull!! Och så fina och omtänksamma vänner❤️ ni har! Allt gott till er och Rebellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.