MR svar igår. Today is a new day.

image

Godmorgon. Ny dag, nya möjligheter. Gör det bästa du bara kan av varje dag du tillges i livet.

Vi hade svårt att ta vara på dessa känslor igår. Vi åkte iväg till Radiumhemmer med nästan lite pirr i magen. Jag sa till en kollega på dagen att både jag och min sambo har en bra magkänsla inför detta besök. Jag menar vad mer kan visas via en MR efter att CTn visade två abscesser (varbölder) och ”inget annat nytillkommet”. Vi hade ju varit rädda för att cancern eskalerat. Vi hade tänkt det värsta tänkbara. Men efter CT svaret kändes det som vi hade fått halva MR svaret också på något sätt. Vi är inte dumma, men dom hade ju ändå gjort två stycken CT under en vecka. Det kan bara inte vara kaos med MR bilderna. Så vi satt där i väntrummet, kände oss nästan lite glada. Elias gjorde till och med denna hälsning ute i väntrummet.

 

I väntrummet.
I väntrummet.
image
Elias hälsning.

Det känns så sjukt att det just var denna gång vi satt nästan förväntansfulla i väntrummet. När Emma kom (onkologen) så kändes det nog på en gång att det var något. Hon började ställa de här vanliga kontrollfrågorna, vikt, matlust, biverkningar… Sa tillsist att hon inte hade fått CT svaret än. Vi frågade då såklart om MR svaret. Ja… Hennes svar kom som en chock. ”- Jag har tyvärr inga bra besked att ge idag, och jag är så ledsen för det”. Man hade sett att den förändringen på 13 mm var en tumör, man hade även sett fler tumörer. ”- Det har tillkommit fler tumörer nu, är jag rädd”. 

Chock. Tårar. Panik.

Varför… Läkaren går ut en stund. Elias säger ord jag inte vill höra. Vi är för unga för det här. Sånt här ska aldrig hända, men det ska framförallt inte hända nu, livet ligger ju framför oss. Läkaren kommer tillbaka, pratar om Elias infektion som måste fortsätta behandlas med antibiotika intravenöst. Men man vill inte skjuta upp cellgiftsbehandlingen för Elias. Det är för riskabelt. Han kommer alltså få både antibiotika och cellgifter, vilket även det är en risk (för ytterligare infektion). Jag ska fortsätta ge intravenöst hemma. Massa ord, massa planering. Vi lyssnar nog inte. Ord tas inte in. Hur länge, med vad? Kortslutning. Ord som ”-Det kommer aldrig gå att få bort det här” hör vi. Kortslutning igen. Läkaren går ut en stund. Jag och Elias kommer överens om att vi måste veta hur många dom är, hur stora dom är. Vi vet att även fast ovissheten är trygg så är den läskig och där finns risk för överalanlysering. Lika bra att veta, det är en sak vi har lärt oss efter denna tid. Läkaren kommer in och Elias går ut. Hon får säga det till bara mig först. Jag ber om MR-svaret. Sex nya tumörer är det, den största är den som dom sett tidigare, den är nu på 17 mm, de andra tillkomna, där är den största 9 mm. Okej. Små och samlade ligger dom.

Mötet avslutas, vi sätter oss i bilen. Det är tomt. Fuck Cancer.

image

 

21 reaktion på “MR svar igår. Today is a new day.”

  1. ….finner inga ord!!!
    Never give up, det har jag förstått att ni inte kommer att göra!! All styrka till er. Kramar

  2. Jag har av en slump ramlat in på din blogg , har en vän som har samma grundsjukdom med kronisk inflamation i galllgångarna . Jag tycker du skriver fantastiskt och ni verkar så modiga . Jag tänker på er och önskar att allt kommer gå bra till slut.

  3. Nääääää. Det är så orättvist!!! Blir så ledsen för er skull!! Jävla skitcancer!! Men nej, ge inte upp!! Man vet aldrig. Lev i nuet. Stor kram till er! Tänker på er ofta.

  4. Fuck fuck fuck cancer!!!! Så orättvist!!! Ni är starka ni kommer fixa det här!!! ❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️

  5. Det skär i hjärtat när jag läser det här. Jävla cancerhelvete!! Finner inga ord som är stora nog. Tänker på er och skickar många många kramar

  6. Så otroligt orättvist att så fina människor som er ska drabbas! Ingen ska behöva gå igenom det ni gör nu men ni fixar de här❤️ Tankarna går till er och vi skickar massa styrka till er❤️ Fuck cancer!!!!!! Massa kramar Cia och Oscar

  7. Nej ingen ska verkligen behöva det 🙁 fuck cancer vad den kan dra! Tack för era ord. Kramar från oss <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.