Kärlek, Hopp, Styrka <3

image

Imorse på morgonpromenad, Kungsholmen. 

Jag tänkte berätta om en tjej som jag har haft kontakt med över ett år nu. Vi fick kontakt via Ung Cancers facebookgrupp vi båda är med i och sedan dess har vi mailat. Det vi hade gemensamt var att vi båda kommit i kontakt med en hemsk diagnos en rent utsagt förjävlig cancerdiagnos, nämligen gallgångscancer. Hennes bror hade drabbats i januari 2014 och min sambo, Elias november 2013. Båda våra världar hade rasat samman på bara ett kort ögonblick. Båda hade hamnat i ett mörkt hål som aldrig tycktes ta slut. Båda kände sig så fruktasvärt utsatta och ensamt lämnade åt alla de känslor som aldrig tidigare upplevts.

Att ha skrivit med henne fram och tillbaka har betytt så otroligt mycket. Så lika känslor, upplevelser och ilska. Hon och hennes bror påbörjade strax efter hans insjuknande en försäljning av egentillverkade mössor och armband med en logotyp som sa ”Kärlek, Hopp, Styrka”. Grundstenarna i allt. Detta resulterade i en summa av hela 100 000 kronor, vilket ju är helt fantastiskt. Allt gick till cancerforskningen, bland annat till DENNA forskning.

Hon har en blogg också. Här!

image
Elias och Sandra, lördagens lunch.
image
Jag och Sandra inför middagen.

Denna grymma sjukdom tog tvärr hennes bror efter bara sju månaders krigande, han blev 23 år gammal. Det är så förjävligt. Jag är glad att jag fick träffa denna fina, starka tjej i helgen. Att hon nu för vidare hennes och hennes brors skapande av mössor och armband är så fint. Något dom tillsammans utformade. Hon gör det för hennes bror. Logotypen som finns på mössrna och armbanden (den vita och blå ringen, JJ) står för hennes brors för och efternamn. Vi fick denna present som betyder mycket för oss. Vi bär mössorna, armbanden och halsbandet med enorm stolthet!

image

 Här skriver Helledays om deras insamling på hemsidan: 

Helleday_kärlekhoppstyrka_red

 

6 reaktion på “Kärlek, Hopp, Styrka <3”

  1. Åh vad rörd jag blir <3 Och det var så fint att äntligen få träffas i helgen. Tack för du skriver om min och min brors historia. Så fler får veta. Önskar jag kunde visa Johan detta, han hade varit så stolt. Kram

  2. Ja det var det verkligen. Vi måste ses igen i sommar! Vi kommer gärna upp till er en dag! 🙂 Det känns fint att göra det. Kram till dig!

  3. Vad precis. Jag och min sambo sa det vi med. Att vi skulla ha tagit husbilen ner till Västerås i sommar. Så på nåt sätt måste vi ses ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.