Möte med Onkolog.

image

Mötet blev uppskjutet till 13.30 eftersom läkaren vi brukar ha var sjuk. Vi kommer till väntrummet, båda fruktansvärt nervösa. Elias frågar mig om jag är nervös och säger sen att oavsett vad svaret blir så kommer han ju må precis så som han mår idag även imorgon, och även nästa vecka. I början när vi skulle få sådana här besked trodde man att efter detta är det slutet om det inte är ett bra besked. Vi har efter allt lärt oss att så är inte fallet. Trots dåliga besked ska vi inte tappa hoppet. Eller sluta leva. Cancer är en bergochdalbana av känslor utan dess like. Upp och ner.

Idag kan man säga att banan gick upp till högsta toppen. Efter att läkaren gått igenom alla möjliga olika frågor kring måendet så kom det. ”- Röntgensvaret/ MR svaret såg jättebra ut och man ser inga tumörer längre, dom har försvunnit.”

Pang bom. Bara sådär. Glädjetårar. Lättnadstårar. Läkaren börjar prata vidare om fortsatt planering. Fyra till behandlingar nu. Men vänta nu. Stopp. Kan vi ta det igen.  – Den största tumören då? Var är den? – Den är inte där längre. – Operation då? – Det finns inget att operera, ska vi operera bort hela levern eller? (ironisk).

Kan ni förstå att vi svävar i extas just nu? Vi vet att vi inte kan räkna med att det föralltid kommer att vara bra nu. Där är vi väldit långt ifrån. Men vi vågar glädjas. Det måste vi. Ikväll blir det att fira med ett spinningpass för mig snart, sedan tacokväll. Vi har handlat massa mums alá veggostyle.

Elias innan mötet.
Elias innan mötet på Radiumhemmet.

 På bottenplan på Radiumhemmet sitter en sjuksköterska om dagarna och tar emot alla möjliga spontana frågor från patienter och anhöriga som råkar gå förbi, vilket de flesta gör då det ligger på vägen ut. Det tyckte vi var så bra! Heja! Vi Satt där en stund innan besöket och prata. 

21 reaktion på “Möte med Onkolog.”

  1. Åhhh Glädje tårar för fullt här med ❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️

  2. Åh, vad härligt! Jag vågade knappt gå in på bloggen i kväll och läsa, men detta är ju helt underbart!! Jag gläds verkligen med er. Ha nu en underbar kväll, och fira ordentligt!

  3. Glädjetårar här också. Åh, vilken lycka . Ha en fortsatt bra kväll o massor med kramar till er båda ❤️

  4. Vad glad man blir trots att jag endast ”känner er” via bloggen. Ha det gott och njut av känslan♡

  5. alltså…Jag trodde jag drömde när Elias ringde och berättade…..Magiskt! hoppas ni får en underbar kväll nu tillsammans och fira den här dagen….love u!

  6. Jag hittade till er fina blogg via Ung cancer, första gången jag kommenterar. Vill bara säga GRATTIS till fantastiska nyheter!! Ni verkar vara ett oövervinnerligt par. Njut av varandra! ❤️❤️

  7. Så fantastiskt underbart, tänker på er ofta men nu i helgen och idag extra mycket. Ta hand om varandra som jag vet att ni gör och många varma Lyckokramar =-) ♥=-)

  8. Åh, vilka fantastiska besked! Jag som är en helt okänd bloggläsare ryser av glödje med er och kan nog inte ens föreställa mig den lättnad ni måste känna. Stor kram, heja er!!! Och tack för att vi får följa er resa. Nu ser vi fram emot att få höra mer om alla bröllopsbestyr, inte många veckor kvar nu 🙂

  9. Fick höra nyheten igår av Simon, så underbart!! 🙂 Många varma kramar till er!

  10. Ååå helt underbart, det värmer i hela mitt hjärta<3 Massa glädjetårar här ååå så glad för er skull, HEJA!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.