Inte riktigt så…

image

Ledig dag idag. Det blir en fullspäckad planeringsdag idag. Igår var en så otroligt fin sommardag. Älskar verkligen våren /försommaren så mycket. Hoppas på fint väder imorgon så man kan vara ute lite. Idag ser det inte så ljust ut.

Igår fick vi ett samtal från kirurgen. Den kirurg som vi är så glada att vi haft under hela denna tid. Hur hade det gått annars, kan man ju undra. Han och hans kollegor hade iallafall en stor lever konferens igår förmiddag där Elias bilder diskuterades. Vi anade att det kunde vara något även om vi i vår fantasivärld drömde om att han skulle ringa och säga samma sak som onkologen, – alla tumörer är borta så det finns inget att operera. Egentligen det som borde vara det enda självklara, lika och samma bedöming. Tyvärr så var inte fallet så. Kirurgen meddelade att den största tumören hade minskat mer än dubbelt i storlek, men den var där. Bland de mindre tumörerna hade de flesta försvunnit men några fanns kvar. Så kirurgen vill nu gå in och bränna bort dessa med hjäp av 3d teknik. Och det kommer ske så snart som möjligt. Återhämtningstiden efter att man har gått in och bränt är 2-3 dagar på sjukhus. Alltså betydligt mindre än om man skulle operera (skära). Han sa att Elias svarat otroligt bra på cellgifterna och det var ju såklart skönt att höra. Men vi kan ju inte låta bli att ändå bli lite ledsna på detta. Det var helt enkelt för bra för att vara sant att de poff, bara skulle försvunnit helt. Men fasen, de ska ju försvinna! Bränn bort skiten så är vi snart där.

Sedan kan man ju såklart känna sig lite kluven till att det kan bli sådana oroligt olika bedömningar. Ni alla såg ju klart och tydligt vad som stod i röntgensvaret, postade det här. Där det stod att alla hade försvunnit, men sedan då bilderna ses av andra/ annan läkare så ser man något annat. Hmm… Och mitt i all oreda så finns vi, de stackars patienterna och anhöriga som blir kastade mellan olika besked. Allvarliga besked som faktiskt handlar om någons kropp, någons liv. Men vi är inte förvånade. Vi har inte varit i total chock för detta. Det är inget nytt att man kastas såhär fram och tillbaka i olika besked. Tyvärr.

Det blir alltså att snart trycka in ca en halv sjukhusvecka för att bränna bort. Hur nu det ska lyckas klämmas in är ju en fråga. Men det är det allra viktigaste såklart. Vi hoppas att det kanske blir redan nästa vecka. Inget uppehåll i cellgiftsbehandlingen krävs vilket känns skönt.

3 reaktion på “Inte riktigt så…”

  1. Nää!! Det är så skrämmande att man kan få så olika besked!!! Det får inte vara så här!!!!! Det handlar som sagt om liv! Lider med er! Men ni fixar det här med! Ni är grymma!

  2. Nej eller hur, det är ju helt sjukt egentligen. Vi är tyvärr inte ensamma om sådant här. Nu gick det från väldigt bra besked till bra besked,men som jag skrev tidigare, ändå olika besked och så får det inte gå till. Ja vi kommer aldrog att ge oss. Elias fixar detta med! Tack för dina ord! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.