Planering och linfröolja!

image

Detta blev det ikväll tillsammans med en massa bordsplaceringar, och annat smått och gott. Never ending story att planera ett bröllop. Och då får vi ändå väldigt mycket hjälp… Haha. Men det gäller att se det som kul. Inte se det som ett måste. Det ska vara roltigt at planera sitt bröllop, liva upp med lite gott! Ikväll fick det bli skålen ovan och lite naturgodis.

Imorgon blir en jobbdag för mig, en planeringsdag för Elias och sedan tar vi välförtjänt helg. Jag är äntligen bra igen från förkylningen, så skönt!

image

Detta kom hem idag. Massa gottiga nötter, oljor osv. Vi gör av med en sådan här låda ganska snabbt. Linföoljan har blivit en favorit! Superbra för både mig och Elias, men speciellt Elias som inte äter någon fisk alls.

Linfröolja är en av de rikaste källorna till essentiella fettsyror. Den tillhör gruppen omega-3-fettsyror. I vår moderna, raffinerade mat saknas essentiella fettsyror nästan helt. Det är bara om man äter mycket lax, sardiner, makrill och sill eller använder kallpressade oljor till maten som man får i sig det man behöver. Det bästa och mest effektiva sättet att få i sig dem är i annat fall via kosttillskott. Linolsyra och linolensyra är utgångssubstanser för produktion av de andra fettsyrorna. Linfröolja är rik på både linolensyra (50–60 procent) och linolsyra (15–25 procent) och p.g.a. det svenska klimatet är linolensyrahalten i den svenska linfröoljan högre än den från andra länder. Källa: HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.