Some die Young.

Laleh- jag är inte beredd att dö än. HÄR.

”- Some die young. just den meningen, och I will tell your story. Det finns någonting i den meningen som jag tror många med mig känner igen sig i. På ett sätt har man inte en tiltro till framtiden. Men man vill det, man hoppas det. Men man måste också förstå att Some die young, endel människor går bort för tidigt. En sorglig men ändå vacker mening. Just det konstaterandet av den känslan blir… meditativ. Det är en sanning som man måste kunna leva med som ett mantra, och lära sig att förstå och acceptera. Det är inte bara ett negativt konstaterande, ingenting är fullt ut sorgligt eller fullt ut vackert eller fullt ut hemskt eller fullt ut fult. Allting har en annan sida, det finns alltid en skugga till allt.” – Lalehs egna ord, ur dokumentären – jag är inte beredd att dö än. Ord om låten ”Some die young”.

Vet inte hur många gånger jag kikat på denna dokumentär. Hon är så bra och klok. Det finns så mycket fint i det hon säger. Att allting har två eller fler sidor. Ingenting är fullt ut sorgligt. Jag vill inte att denna blogg ska vara en ”cancerblogg”. Det är det inte. Vi hade inte ett”cancerbröllop” och vi har inget ”cancerliv”.  Ingenting är bara cancer. Cancern har inte oss i något grepp. Vi lever med en hemsk sjukdom som innebär mycket sjukhusbesök. Men mer än så är det inte. För vet ni vad, vi är precis som alla andra. Vi har bara lärt oss att det finns flera sidor av allt. Cancer har många ord som kan benämnas. Hemskt, sorgligt, skräck, fruktansvärt, läskigt osv… Men det finns mer. Vi lever inte i ständing skräck. Vi lever här och vi lever nu. Och idag finnns det mycket annat. Kärlek, stark lycka, hopp, tilltro, glädje. Vi har förstått och lever med att ”Some die young”. Det blir till ett mantra. Vi planerar inte  år framöver. Vi mår ju bra idag. Och det är något vi älskar och gläds åt.

Capen är från min mormor som tyvärr inte hann vara med på vår dag. Hon har vävt tyget. Hon fannns med dpå det sättet.
Capen är från min mormor som tyvärr inte hann vara med på vår dag. Hon har vävt tyget. Hon fannns med ändå på det sättet.

5 reaktion på “Some die Young.”

  1. Så vacker. Både du och din mormors cape. Och allt annat. Och vackrast av allt är din – er – inställning till livet. Den gör att ni lever, mer än många andra som inte lever med en hemsk sjukdom. Heja er. Och hade det gått att skicka styrka hade jag gjort det. Tack för att du delar med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.