Inlägg från Elias

 

Lotta åkte själv till stugan, jag blev kvar hemma i min pappas villa. Så tänkte uppdatera lite vad jag har haft för mig. Det har bl.a. blivit blåbärsplockning i mängder, nykomponerad maträtt, sköta om trädgården m.m. Känns skönt att pyssla om huset istället för våran lilla lägenhet. Kan lätt kännas instängt där. Här finns också grönsaker, bär, örter m.m. från landet. Kan inte bli mer eko 🙂

11805863_10152936995831254_1271090082_n
Ut och plocka blåbär. Nyttigt och gott
11805940_10152936995781254_631079501_n
10 liter plockat senare. Ska ut igen och plocka mer. Perfekt att frysa in så det räcker under höst/vinter.

Jag gjorde en ny majonnäs al á rawfood. Blev riktigt god. Den fick vara med på ett glutenfritt bröd komponerat med andra goda saker.

Recept på min lördagssupé

Majonnäs:

  • 1dl cashewnötter, blötlägg i någon timma
  • 1dl vatten
  • 3/4dl linfröolja
  • vitlök (1-3 klyftor)
  • Chilli (tycker om när det är lite hetta, efter smak)
  • 2st  soltorkade tomater 
  • 1/2 citron eller lime
  • salt, peppar

Mixa nötterna allt utom oljan och tomaterna. Häll i oljan under mix i en tunn stråle. Den blir ganska lös. Hacka och i med tomaterna, då tjocknar röran till, så blir det en majjo.

Guacamole

  • 2st avocado
  • 1/2 lime + lite citron
  • 2st pressad vitlök
  • 1/2 chilli (smaka hur stark den är). Jag använde lite habanero chilli. Blir en lite mexicansk touch.

Mixa allt med stavmixern. Smaka av med lite sallt och peppar

Vitkålssallad:

  • Vitkålshuvud
  • 2st citroner pressade
  • 1dl linfröolja
  • Lite tamari soya
  • Peppar

Blanda allt. Låt stå några timmar

Salladen

Blada det du vill. Gjorde en dressing på linfröolja, dill (en kruka), vitlök, citron, lite soya yoghurt, salt, peppar

Bönröran

  • 1pkt svarta bönor
  • 1pkt vita bönor
  • 1 purjolök
  • 2-3 vitlökar
  • Kockos olja att stek 
  • Paprikapulver, curry karry (eller den som faller i smaken), salt, peppar. Krydda efter smak och tycke

Stek vitlöken + kryddorna lite lätt, i med purjon. Stek tills den blivit lite mjuk, sen i med bönorna, blanda. Pressa lite citron och lite linfröolja innan servering så det inte blir tort.

Brödet använde jag samma recept som pizzan vi gjorde för ett tag sedan. Bara att baka ut och in i ugnen utan fyllning. Se recept här.  Om du vill ha som knäckebröd, vilket var gått så är det den tiden i ugnen eller om du vill ha lite mjukre bröd så räcker 5-6 min i ugnen. Allternativt sänk graderna.

11721439_10152936995721254_319092475_n
Hade majonnäsen i botten, sen är det bara att bygga på med dom salladerna, bönröran och guacamolen. Rev också på lite veg ost.

Ska också flagga för rawfood glassen jag gjord för ca:1v sedan (klicka här). Jag har verligen saknat chokladglass, då jag har min kosthållning. Men denna glass blev verkligen god. Smakar precis som glass. Otroligt med tanke på ingredienserna. Kanske därför jag inte har gjort denna tidigare.

Det blev ett litet matinlägg från mig. Annars så känns kroppen helt ok. Nästa sjukhusbesök är ny behandling v.32, sedan röntgen veckan efter. Men nu har vi andra saker att fokusera på. Till helgen ska vi till Sandhamn med ung cancer. Sen ska vi till västkusten v.34 och veckan efter blir det bröllopsresan till Parga, som Lotta har skrivit om. Helgen efter resan är vi bjudna på bröllop i Göteborg. Så almanackan är full med roligheter. Medans detta är planerat så finns orostankarna att det ej ska bli av, så är det. Men det är viktigt att ha saker inplanerade, att se fram emot.

Nu får min fru ta över igen 🙂

3 reaktion på “Inlägg från Elias”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.