Kundaliniyoga

image

Ikväll påbörjade vi en ny termin med Kundaliniyoga. Vi har bytt ställe nu sedan förra terminens yoga och denna var lite annorlundare. Men till det bättre.

Såhär beskrivs Kundaliniyogan från denna hemsida:

I kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga. Hathayoga (dit både iyengaryoga och ashtangayoga hör) består traditionellt av kroppsställningar och andningsövningar. I kundaliniyoga ingår kroppsställningar och andningsövningar, men också mantran och meditation. I hathayoga lägger man större vikt vid att bemästra kroppen, i kundalinyoga är fokus på att bemästra sinnet.

Det är verkligen något som alla borde ta sig tid till. Man förstår aldrig hur man ska lyckas komma ner i varv och bli sådär avslappnad efter en stressig dag på jobbet, men det lyckas alltid med Kundaliniyoga. Och ofta tar man det med sig även nästa dag. Denna yogaform passar oss superbra just nu. Passen avslutas alltid med lite te. Sen går man därifrån lugn som en filbunke. Haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.