Vi måste våga tro

image
Putte och Elias under behandlingen. Vi tycker alltid dessa behandlingsstolar påminner om filmen 50/50 :)

Nu var det ett tag sen det skrevs här. Men ibland finns noll inspiration måste jag säga. Vardagen lunkar på. Det som har hänt sen sist är att E fick sista (?) cellgiftsbehandlingen. Som är inplanerad. Men så har vi tänkt förut också. Och sagt det. Men det har inte blivit så. Så därför vågar vi inte riktigt hoppas på det. Trots att vi självklart gör det så in i bängen. Vi hoppas och vi tror. Det är väl bara det där att uttala orden högt, eller skriva ner dem som är läskigt.

Han gjorde även en MR kamera som vi får svar på den 19e oktober. Måndag om en vecka alltså. Dessa besked hit och dit. Dessa besked som är direkt avgörande för så mycket. Denna ryska roulett som nu alltså kommer finnas i vårat liv så länge till. Den tanken är svår att förlika sig med. Hur kunde ödet bli såhär? Vi drabbades av cancer, vi? Ja, vi. Och så är det. Livet är full av oförutsägbara händelser och idag får var tredje person cancer. Vi kan inget annat göra än att följa dess väg, upp och nedför. Men vi ger den en jäkla körbana att ta sig fram på. Det ska gudarna veta. Vi gör det tillsammans och det är det som är vår styrka. Vissa dagar lättare, andra svårare. Som med allt annat.

Just nu var det längesen vi var på något läkarbesök med läskiga ord eller blickar. Det enda som varit är behandlingar och röntgen. Men det är liksom något som bara ”görs”. Inga direkta anspänningar inför längre. Efter två år tillhör det vår vardag på något sjukt himla vis. Det är nog det som gör att just nu ”lunkar vardagen” på. Och det är himla skönt att det är så ibland förstås.

Imorgon åker E med några kompisar utomlands. Hemlig destination. De gör dom en gång om året. Himla kul idé. En i gänget får bestämma var resan går och så turas dom om så. Så vi får se var det bär iväg.

Jag har också en spännande och rolig helg att se fram emot.

I måndags var vi på en föreläsning med denna man. Mer om det i ett annat inlägg. Det var himla intressant.

8 reaktion på “Vi måste våga tro”

  1. Varenda kväll innan jag ska sova läser jag i bloggen. Känns i hjärtat många gånger fast vi inte känner varandra. Ni är så fina, vackra och fulla av liv. Och så denna kamp mot cancern.
    Jag känner med er! Ofta!!
    Önskar dig er en fin helg!
    Helena?

  2. Hej fina ni! Jag gör precis som Helena, läser er blogg innan jag går till sängs, tänker på er o önskar av hela mitt hjärta att ni ska må bra. Kram till er båda o ha en fin helg? Anita

  3. De senaste dagarna har jag tittat in här flera gånger om dagen och undrat så hur ni mår när du inte skrivit något. Känner ju inte er, kommer inte ihåg hur jag kom in på bloggen, men fastnade direkt – ni berör så mycket!! Så spännande att åka på hemlig resa!! Önskar er båda en härlig helg med goa människor! Tillsammans är ni starka! Kramar till er!

  4. Även jag måste läsa före lägg dags.blev orolig när du inte bloggat på några dagar.ha en fin helg båda det är ni värda båda två.så vackert du skriver du berör oss alla i våra hjärtan.?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.