Delmål deluxe

Ett sätt för mig att rensa tankarna har länge varit att springa. På med löpakläderna, i med musik i lurarna, ut och spring. Sedan E blev sjuk blev detta snabbt ett sätt för mig att ta mig igenom allt. Springa loss lite endorfiner som man faktiskt alltid gör. Tänka, peppas, komma på svar på världsproblem (man ökar sin smarthet enormt mycket under tiden man springer), eller varför inte bara sina egna. Allt löses alltid under springrundan. Jag älskar att starta en dag genom att springa, resten av dagen går då liksom bara av farten och energin maxas.

När Elias låg på sjukhus efter operationer brukade jag ofta börja dagen med en springrunda innan jag åkte upp till honom. Mitt sätt att ta hand om mig själv, få egentid, få endorfiner och få tänka. Jag vet att det är ett viktigt sätt för mig att må bra. Bort med smalhets eller diethets. Detta är endast för välbefinnande och såklart för hälsa.

Ibland är det ändå svårt att få till tiden. Eller så är ju bara det en bortförklaring, för tid finns nog alltid för träning och för investering i dig själv. Men det kan vara svårt att få till motivationen när mörkret och kylan faller på. Viljan att ta sig ut finns ju där. Men jag erkänner att ibland räcker inte den heller till. Men… Då har jag kommit på en lösning på problemet och genom att nu skriva ut det här så gör jag det ännu svårare för mig att inte genomföra det.

Nämligen att sätta upp ett mål. Marathon! Jag ska springa Stockholm marathon 2016 i juni. Perfekt! Det känns så kul. Jag har än så länge fått med mig min lillebror på detta spektakel. Han är den enda som inte tittat på mig som att jag vore en idiot och skrattat när de blivit tillfrågade, haha. Men jag tror absolut inte detta kan vara en omöjlighet. Absolut inte. Jag är pepp! Och det känns både kul och viktigt för mig med detta mål. Att faktiskt våga tänka så långt fram och börja förbereda för loppet.

Två veckor innan är det Göteborgsvarvet. Himla sugen på det med. Tror det kan bli en bra uppvärmning inför maran. Och denna gång kan man dessutom springa för Ung Cancer. Ännu en anledning till att springa. Göteborgsvarvet har jag velat springa länge. Det verkar vara en himla rolig folkfest. Någon som är sugen? Eller någon som är sugen på Marathon? Haha… Detta känns himla kul! Nu blir det att kicka igång denna dag med 7 km.

image

 

En reaktion på “Delmål deluxe”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.