KOST inlägg

Elias har byggt upp några flikar här på bloggen som det nu går att klicka sig in på för att läsa om hur han ser på kosten och hur han äter. Lite om hans dagliga rutiner helt enkelt. Så längst upp till höger i rutan finns flikarna. HÄR kan ni klicka er in.

Det här är hans sätt att med ett eget vapen göra något som han tror på. Jag tror att det är viktigt att alla gör det som man själv känner sig trygg med och som passar en själv. När E fick sin diagnos så fick vi höra direkt att oddsen inte var på vår sida. Alls. det var en perfekt operation  där allt plockades bort på cellnivå som gällde eller palliativ vård. 50/50. Cellgifter fick vi höra hade ingen effekt. Första operationen fanns det celler kvar i Es kropp lite här och var. Mardrömmen var ett faktum. Jag tror nog vem som helst som får en sådan dom börjar leta febrilt efter alternativ för livet. Det gjorde vi. Självklart gjorde vi det. Vi hittade TON av fakta vad det gäller kost och cancer. Men det gäller att vara källkritisk. Det känns som att vi i dagens samhälle inte längre bryr oss så mycket om källor. Vi hittar lite fakta här och ännu mer där. På någon blogg, på något forum.

Men faktum är att vi hittat mycket studier om kostens betydelse för cancer. Det mesta är förstås hur man förebygger cancer. Men det finns även studier som visar på kostens betydelse vad gäller recidiv (canceråterfall). Då för de större cancergrupperna som bröst, prostata och tarmcancer där patientgrupperna är störst. På denna  finns mer information om bland annat detta. Men hur som helst så är det väldigt intressant. Med en sund kost mår vi bra. Vi förebygger sjukdom och håller oss pigga. Egentligen inte så konstigt alls, allt vi äter går ju ut till kroppens alla celler. Till alla våra grundstenar.

Denna föreläsning var vi på för ett par veckor sedan. Det är en onkologläkare som ägnat sin fritid åt att ta reda på en massa om just kostens betydelse för hälsa och förebyggande av sjudom. Himla intressant. Här kan man bland annat se hur mycket studier som faktiskt finns. Titta gärna. Och in och läs om Elias syn på det hela och hans rutiner.

5 reaktion på “KOST inlägg”

  1. Tycker det är jätte intressant med kosten och har en fråga angående gurkmeja som jag själv tänkte börja äta. Hur äter du den? blandar du den med nåt(den smakar ju inte så jätte gott att äta en msk av sådär bara)?

  2. Elias svarar mer på detta när han får tid 🙂 Men man ska ta det tillsammans med lite svartpeppar för att kroppen ska ta upp gurkmejan lättare. Sedan blanda ut det tillsammans med ca ett halvt glas vatten. Man kan även ta det tillsammans med lite olja för att inte få ner det lättare. Nej smaken är ju inte den bästa. Men som sagt att blanda ut det med vatten, svartpeppar och lite olja. 🙂

  3. Tusen tack för snabbt svar. Tycker förresten mycket om bloggen och härligt med bra nyheter för er idag. Ska bli roligt att läsa och inspireras av recept sen när dem kommer. Tack till er båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.