Så fint

Man blir ju tårögd. Så nervös inför sin operation där hon ska ta bort båda brösten som är fyllda med cancer. Även fast jag aldrig själv har opererats för cancer. Eller ens opererats alls så kan jag ändå känna igen känslorna. När E ska in för operation har det alltid varit extremt sköra känslor. Så mycket spänningar och nervositet. Och då är minsta lilla leende eller skämt som bryter ner denna spänning ett befriande. Som bryter isen. Det är som en skör spänd lina som är så spänd att den nästan går sönder. Dessa leenden eller skämt mjukar liksom upp denna lina. Så jag kan bara tänka mig vilken befrielse detta måste varit för denna kvinna.

Ledig fredag idag för min del. Elias ska åka till Stockholm för att börja arbetsträna lite smått. Milstolpe eller vad? Hej vanlig vardag. Och återigen Fuck Cancer. Nu har du inte längre övertaget. 

 

En reaktion på “Så fint”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.