Svaret

När vi fick höra tidigt i våras att det hade dykt upp nio tumörer i Es lever var det inte frågan om någon annan behandling än cellgifter. När hans sedan hade gått igenom ett visst antal behandlingar så gjordes en ny röntgen, då visade det sig att, enligt radiologerna, alla tumörer försvunnit. När kirurgerna som är specialister på lever granskade bilderna kunde man dock se att det visst fanns tumörer där så därför bestämdes det att det skulle göras en ablation, dvs att man går in och bränner på dom platser där tumörerna sitter.

Men det man dock såg i efterhand efter bränningen var att man på ett ställe missade, och brände precis bredvid platsen där man egentligen ville bränna. En mänsklig faktor. Man beslutade ändå inte att göra något åt detta där och då utan ville vänta och se hur det utvecklades. Detta var i juni. Då en röntgen gjordes i augusti såg man ingenting. Bilderna var fina. Man visste alltså inte om denna tumör fanns kvar eller om den faktiskt hade försvunnit helt med hjälp av cellgifterna. Nu när läkaren ringde för två timmar sedan berättade han att man kunde se en tumör på 8 mm. Den satt precis där man hade missat att bränna och därför kan man nästan vara helt säker på att det är den tumören som missades förut som nu har växt till sig så att den nu går att se. Den har alltså växt 8 mm sedan augusti.

Så slutsatsen är väl att det positiva är att det inte verkar dykt upp något helt nytt. Och att man förmodligen kan bränna bort denna på 8 mm. Det kommer beslutas vid en konferens nästa vecka. Vi känner oss trötta men en aning lättade. Men även såklart tyngda av denna never ending story. Kan den bara ge upp någon gång denna förbannade cancer?

Det positiva är också att det känns som att E har fått en otroligt bra Onkolog som helt höll med om att vi borde ha kvar honom som PAL. Han skulle försöka se till så det blir så. Det känns skönt. För det är så viktigt.

Nu tar vi helg.

P1050740

5 reaktion på “Svaret”

 1. Energikrävande att vänta på svar. Känns ändå hoppfullt med svaret ni fått och efter 2 år med den djävla cancern känns det som det här beskedet är överkomligt för er. Ni är så positiva trots allt, tar helg som vi andra, stort att göra det.
  Tankarna är hos er och på söndag firar ni 1/2 års bröllopsdag. En dag jag alltid ska minnas, fina ni❤️.
  Ha en bra helg.
  Kram till er båda❤️

 2. Usch kan inte föreställa mig det beskedet om nio tumörer som ni fick. Detta beskedet är ju bra trevligare men att säga grattis känns kanske fel. Grattis till inget nyuppkommit iaf!
  Jag är så impad av Elias kost. Starkt jobbat! Har själv kommit från småproblem genom att ändra kosten men är inte i närheten av hans/era uppoffringar.
  All kärlek till er och må denna ärtan vara borta till nästa gång!

 3. Mycket kan ändras med hjälp av kosten. Kul att du också upptäckt det! Tack för din kommentar. Kramar och kärlek tillbaka

 4. Åh tack för den på påminnselen. Det hade vi själva inte alls tänkt på. Du har rätt. Vid det här laget har vi varit med om värre. Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.