Feber och chiligryta

Kvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss då E blev helt snurrig under vårt tänkta gardininköp. Ikea var fullproppat med folk. När vi tillsist kom till bilen såg jag hur tröttheten kom som ett blixtnedslag. Vid hemkomst visade det sig vara hög feber. Det kan bero på mycket. Immunförsvaret är långt ifrån som det ska efter lång tids behandling. Men det är klart att oron dyker upp lika snabbt som febern gjorde. Och då orden kommer att det känns som smärtan vid höger sida av magen blivit värre så slutar jag lyssna. Dom orden tar jag inte in. Jag vägrar. Slår bort. Genast.

Nej. Imorgon är det bättre.


Medans E sussa gott i sängen gjorde jag en vegansk chiligryta jag tänkte dela med mig av här. Den blev himla god om jag får säga det själv. Och det får jag ju. En aning stark kanske. Men god. Man behöver inte mosa i med chilipulver om man inte vill (som jag gjorde).

image

 • Hacka två gula lökar och fräs på i olja tillsammans med några (typ 4) vitlöksklyftor
 • Stek på en ask ekologiska champinjoner
 • Stek i en annan panna samtidigt på qournfärs tillsammans med ca två dl kikärtor
 • KRYDDA chilipulver, cayenpeppar, paprikapulver, salt och peppar
 • Blanda allt i en stor gjutjärnsgryta

image

image

 • Tillsätt ca två askar ekologiska, hackade cocktailtomater
 • Tillsätt även en liten skvätt havregrädde, mandelmjölk, samt en burk krossade tomater
 • Ha i lite färsk timjan
 • Tillsätt ca två msk chilisås (den där burken ovan är supergod) samt ca 1 msk tamarisoja

Låt puttra ca 10 minuter under lock.

Volia;

image

Jag åt med lite hemskt onyttigt vitt bröd till. Otroligt smarrigt. Mums!

 

6 reaktion på “Feber och chiligryta”

 1. Häromdagen skrev jag ett låååångt inlägg i din blogg och just när jag skulle skicka försvann det. Då tänkte jag att det var bra för jag har avhållt mig från att kommentera de få bloggar jag fortfarande följer och att det finns en anledning till det. Det är så svårt att prata om något annat än att skicka ”styrkekramar”, jag menar inte att det är fel men inte riktigt min grej.
  Jag vill gärna resonera om livet och det man möter men det är ganska svårt när man bara möts i en blogg

  I kväll vill jag dock bara ge dig en kram för det tror jag du behöver/Inger

 2. Sovdags men som de flesta kvällar kollar jag din blogg innan lampan släcks. Glädjen byttes till oro. Kände sån glädje när du skrev om Elias o hans kommande resa till Sydafrika för några dagar sen och nu vill jag bara skrika FUCK CANCER. Hoppas på att morgondagen är en bättre dag, att det onda inte längre finns där.
  Tack för receptet på chiligrytan den ska vi testa nästa vecka.
  Sov gott och hoppas ni får en bra Alla Hjärtans Dag❤️.
  Kram till er båda❤️

 3. Chiligrytan såg smaskig ut. Den kommer jag prova att laga.
  Hoppas Elias mår bättre idag!! Och att ni får en fin Alla hjärtans dag❤️.
  Kram på er!

 4. Åh vad kul att du ska prova grytan Lotta 🙂 Jadå.. Vi tänker att febern ger sig snart! Tack för att du skrev <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.