Elias taking over

Tänkte köra en takeover härifrån Sydafrika. Vi kom hit som sagt på söndag efter ca:15 timmar med flyg. Direkt efter vi landade stod en minibuss som väntade på oss. Sen direkt upp på table mountain. Ligger så mäktigt intill Cape town med en underbart fin utsikt över staden och havet.

P1050966
Emma och Louise förevigar utsikten:)

På måndagen var det dags för att åka ut till Langa, en kåkstad ca:30 min utanför Capetown. Där ligger Project Playground. Centret ligger mitt i kåkstaden. Vi möttes upp av ledarna för centret. Underbara männinskor som bjuder på sig själva, skämtar och har nära till skratt. Stel stämning??? Verkligen inte. Här blev vi inkastade direkt i olika aktiviteter. Va bara att inse att vi måste kliva ur vår comfortzone direkt hehe. Bl.a satt vi i en ring med varsin trumma och trummade i ”takt” efter ledarens instruktioner, kul.

P1060063

 

12787537_10153298615486254_105889788_o

Sen blev vi indelade med ledarna som vi ska vara med och ha aktiviteter med. Jag och Louise hamnade i netball gruppen. Vi fick sitta med varsin ledare och intervjua varandra för att senare presentera varandra för gruppen. Jag fick prata med Bella, en skön tjej på 37 år som hela tiden har nära till skratt.

12767329_10153298614486254_844076236_n
Netball ledarna, Samantha och Bella
P1060008
Underbara ledare

Träffade en ledare som hade hand om fotbollslaget på project playground. Tyckte han beskrev det så bra.

Att alla kämpar mot sin egen”cancer” fast på olika sett. Vi kämpar mot fattigdom, droger, alkohol, våld. Ni kämpar mot sjukdomen. Men vi alla måste kämpa för att överleva, vi alla har vår egen kamp. Han beskrev också att han ser ett glas halvfull istället för halvtomt. Se möjligheter. Han har även lärt sig mycket av oss från ung cancer, tycker att vi sprider glädje och det får han energi från. Han berättade att hans mamma fick magsäckscancer för ett år sedan, och tack vara erfarenheter från ung cancer kunde han hantera situationen på ett bättre sett.

Han berättade allt med stolthet. Det märktes att han var stolt över sitt jobb på project playground.

 

Kanske kommer något mer inlägg härifrån. 🙂

En reaktion på “Elias taking over”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.