Update från igår

Igår skrev jag ett ganska långt inlägg som efter att jag postat det bara kändes fel. Så det togs bort. Känslan över hela inlägget kändes helt fel. Vårt jävlar anamma tänk som vi alltid har haft försvann på något sätt mellan raderna. Därför gör vi om och gör rätt. Det måste kännas rätt och att det är genuina ord som skrivs. Det är viktigt för oss. Men ibland är det svårt att få fram rätt känsla.

Här kommer delar av inlägget från igår men lite korrigering:

Mötet gick bra. Eller går det att säga bra? Vad är bra? Nej bra gick det ju inte om man tänker efter. Bra skulle väl ändå vara att möta en glad och sprudlande läkare som det första han säger är ”Tadaaaa! Cancern verkar vara puts veck, för all framtid. Vi är helt chockade, ut och lev nu.”

Det kommer vi, enligt alla läkare vi träffat, aldrig att få höra. Ingen vet exakt hur denna cancern kommer te sig, eller när den kommer tillbaka. Men det är något vi fått höra från dag ett. Den kommer tillbaka. Och hur sjutton skulle vi leva om vi fullt ut trodde på de orden? Vi har tagit ett aktivt val att även från dag ett inte tro på dem. Och om det är någon som motbevisat deras ord så är det Elias. Som gång på gång fått tillbaka skiten men även gett cancern en sjujäkla match och också gång på gång återigen blivit av med den. Hans inställning, kosthållning och jävlar anamma kommer man långt på. Det är föga imponerande. 

Läkaren sa igår att Elias MR bilder såg fina ut förutom en lymfkörtel som ökat i storlek. Vad det exakt är vet man inte. Men såklart misstänks det cancer. Så den kommer att plockas bort via titthålsoperation. Sen blir vi av med den. Vad det exakt rör sig om får vi veta efter att den plockats bort. Vi hoppas såklart på att det är en dum infektion som hamnat fel och satt sig i lymfkörteln. Det är såklart skönt att dom tar det säkra före det osäkra och plockar bort den. Så andas ut får vi ej göra helt nu. Men vi båda mår bra just nu. 

Den klassiska berg och dalbanan man pratar om då cancer existerar är väl påtaglig i vårt känsloregister. Vissa dagar vet man varken ut eller in och vissa dagar känner man sig stark som en oxe. Idag är en dag av de senare slaget måste jag säga. Vi kommer aldrig att ge oss. Cancern kommer att följa oss som en otäck skugga genom många år. Må så få vara. En vacker dag kommer den inte kunna göra något annat än att hissa upp sin vita flagg högt. Så är det bara. 

Denna helg kommer att spenderas mestadels fixandes i lägenheten. Vi har fortfarande en hel del att ordna med. Älskar att han är hemma så vi kan få fortsätta bygga upp vårt hem.

Jag och Alf just nu. Alf ska alltid vara med och korra min text.
Jag och Alf just nu. Alf skulle bara vara med när det skulle bloggas.
Det intas kaffe.
Det intas kaffe.
image
Så glad för vår nya sittpuff som smyklickades hem då E var i Sydafrika.

4 reaktion på “Update från igår”

 1. Det finns verkligen inget som att läsa er historia ❤️ Jag känner med er i berg och dalbanan, för det ärliga träffar längst in och ger så många känslor och tankar – allt mellan det ljusa och det svåra!

  Har också en fråga jag inte riktigt vet vem jag ska fråga;
  Jag har precis fått hem min livs första kallelse till cellprovtagning. Man stannar upp och läser igen även om jag inte känner av nåt som skulle vara ”fel” så är det ju en viktig påminnelse!
  Efter lite snabb googling blev jag inte helt säker på svaret men det kan ju bero på att jag dels läste svar från utbildad personal men också i forum.
  Frågan är helt enkelt om jag behöver gå eller om jag ska avboka och själv söka kontakt för ny tid i framtiden. Jag har inte haft sex och kan således inte ha smittats av HPV.
  Har du några tips eller tankar även om det mest självklara borde vara att själv ringa.

  Mvh,
  Förvirrad tjej

 2. Fina Lotta! Har tänkt väldigt mycket på er dessa dagar, vet ju själv hur fruktansvärt jobbigt det kan vara när man ska träffa läkaren för besked…Önskar så att han hade sagt att allt ser perfekt ut, att cancern är borta för all framtid. Ni är så beundransvärda bägge två och gör helt rätt i som försöker köra ert eget race!! Ord blir inte automatiskt sanna bara för att det är en läkare som säger dem – det finns alltid undantag och det finns alltid hopp! Dessutom kan svullna lymfkörtlar betyda väldigt många olika saker (har ju numera blivit något utav en specialist 😉 ) och den här SKA vara orsakad av en infektion, så är det bara! Skickar ofantligt många styrkekramar <3

 3. Anne! <3Ja det är alltid fruktansvärt. Ja man önskar ju det. Nej det är ju så. Och när det finns tyd noll forskning om denna form så är det ju egentligen ingen som faktiskt kan säga något. Ja, eller hur. Du är verkligen lymfkörtelspecialist 😉 Ja det ska vara det!! Vi tänker mycket på dig också. Det är just PD1 hämnare vi gärna ser att Elias får. Tror verkligen på den medicinen!! Men dom tror att det först blir om något år isåfall som det kan bli aktuellt för Elias. Och då trodde onkologen att det heller inte längre skulle på någon studienivå. Det verkar lovande!! Många kramar tillbaka till dig <3

 4. Hej och tack för dina ord.

  Mitt råd är att man alltid ska gå på sådana undersökningar när man blir kallad. Var tredje år kommer du att bli kallad då du är mmellan 23- 50 år. Att du troligtvis inte har HPV viruset är ingen orsak att avstå. Ring 1177. Dom kan svara på dina funderingar! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.