En dos med hopp kommer lastat

Vi har precis fått en stor dos hopp levererat. Inte dåligt en skärtorsdag som denna. Es kirurg är verkligen den enda läkaren som säger rakt ut som det är. Men det gäller liksom då det både är dålig och bra utsikter. Det gör att man lyssna och litar på honom. Vi är direkt inte vana att läkare vågar inge hopp. Snarare att man inte säger ”för mycket” för att vara på den säkra sidan. Att få hopp är liksom ganska så väldigt mycket betydelsefullt.

Vi träffade alltså nyss kirurgen. Det blir operation för att ta bort den svullna lymfkörteln som sitter mellan magsäcken och bukspottskörteln. Och förmodligen kommer det inte att gå att göra titthålsoperstion då E opererats så många gånger tidigare. Förmodligen för mycket bindväv som gör att dom nog kommer att få lov att öppna upp. Men oavsett så blir det ju ingen mastodont operation.

Det enda som kändes lite jobbigt är att operationen planeras in rakt i timing till min 30- års dag. Den helgen hade vi liksom planerat in för firande. Men men… Datum går inte att ändra. Det ska ju då alltid korsa med olika viktiga livsdatum denna sjukdom. Men vi ändrar datum för den helgens firanden helt enkelt.

Vi ställde en massa frågor till kirurgen angående denna diagnos. Han är en av väldigt få läkare som är väl insatt. Han berättade mycket hur det brukar se ut. Och han berättade att Elias tumör är hemskt seg. Han avslutade med att säga att vi nu hoppas på att denna operation blir den sista. Alltså på ett fenito cancer senario. Undrar om han vet hur mycket de orden betydde för oss. Det tror jag nog han gjorde i och för sig.

❤️

image

4 reaktion på “En dos med hopp kommer lastat”

  1. Härligt med ett sånt besked, så hoppfullt ❤️
    Ha en trevlig påsk i fjällen!
    Gissar att det blir skidturer, fiske med mera! Njut ☀️!
    Kramar från oss gm Lotta❤️

  2. Underbart med en dos hopp! Och så skönt att kirurgen verkar vara såpass kunnig och förtroendeingivande! Kram på er <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.