Vilka semesterveckor vill du ha, cancer?

Det är lite sådär just nu hemma hos oss. Jag vet inte vad det är men E är trött. Han säger att hur mycket han än sover så kommer inte den där piggheten ikapp. Han förklarar det som att gå runt med lite feber som liksom ligger och puttrar hela tiden. Han är ruggig och kall och det verkar helt klart som att det händer något oklart i kroppen. Hjärnan börjar ju såklart direkt att spinna runt på vad det kan bero på. Vi har nog kommit fram till att det kan bero på en mängd olika saker. MR är gjord och oron på det svaret kan nog sätta igång det mesta… Deppigheten över att allt är som det är… Cellgifter har vi hört kan ställa till med trötthet som kommer och går i åratal… Tankarna kommer såklart och oundvikligen även in på cancer. På återfall. Men lika snabbt som dessa tankar kommer så får dom även passera och gå. Men att dom kommer går inte att undvika.

Jag börjar bli arg igen på hur detta röntgen svar nu verkar behandlas. Jag skrev ett långt inlägg förut HÄR om vikten av att alla cancerpatienter bör ha en patient ansvarat läkare. Elias läkare som han haft (iallafall de två senaste gångerna) har tyvärr slutat (no shit) och nu kommer det ytterligare vara en ny läkare. Vem det blir? Ingen aning. När en MR har gjorts har det alltid funnits en inbokad tid till en läkare ett par veckor efter för att vi ska få reda på svar och eventuell åtgärd för svaret då ska bestämmas. Nu finns ingen sådan tid och när vi ringde i veckan för att fråga om denna tid var på g fick vi som svar att den borde komma så att det blir någon gång i mitten av juni. Det blir då isåfall en månad efter MR är gjord. En månad? I vår värld känns det lite väl länge efter att undersökningen gjordes. Av en mängd olika anledningar. Dels att om den visar något kommer det ta extra lång tid innan åtgärd kommer igång. Sedan känns det omänskligt att låta en person med cancer få gå och vänta minst en månad efter en röntgen är gjord på svar. Den psykiska oron… Beror tröttheten just nu på denna oro? Ja, ni förstår.

Jag vet inte men känslan just nu är att sommartider är på gång. Många patienter skall hinnas med innan alla semestrar. Tiderna blir längre. E har ingen läkare som är bestämd och kastas mellan just nu? Om det inte är så? Varför har vi då isåfall ingen tid eller fått höra vilken läkare som nu kommer ta sig an E? Ja, vad vet vi. Men det är känslan just nu. Tar cancer semester? Vi kanske kan fråga Es cancer om den har lust att ta det lite lugnt.

Such suck suck suck. Andas andas. 

Det blir att ringa imorgon igen och höra vad sjutton problemet är.

Avslutar med en bild från Köpenhamn där fina minnen skapades.
Avslutar med en bild från Köpenhamn där fina minnen skapades.

9 reaktion på “Vilka semesterveckor vill du ha, cancer?”

  1. Jag har gjort röntgen precis med, å har precis samma trötthet, även lite feber till å från. Läskigt eftersom jag va sån när cancer upptäcktes. Men jag tror nog det beror på att man tänker på det där jäkla röntgensvaret så jäkla mkt! Det tär på en så mkt mer än alla anar. Hoppas det är så för både Elias och mig. Jag tror på det!! ??❤️

  2. Den där väntan, vet hur det känns som anhörig, den väntan går inte att förstå om man inte varit där. Helt galet att behöva vänta 1 månad, vad händer med vården? blir så irriterad bara av att läsa det. Kämpa på, kramar till er.

  3. Kan vara så att Elias drabbats av fatig en trötthet som inte går att sova bort, man kan vara så trött på morgonen att man inte minns hur man tar sig till jobbet.

  4. Usch vilken hemsk trötthet. Jo vi har tänkt på det orkså. Är säkert en släng av denna trötthet han han! KRAM och tack för att du skrev Annika!

  5. Det gör det verkligen Elin! Håller alla tummar för att ditt röntgensvar kommer vara bra! Hoppas också att det kommer vara bra både för dig och för Elias. Kram!! <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.