Den är här igen

Det har varit en lång dag. Vi är så ledsna. Cancern har återigen bombarderat vårt liv och vägrar verkligen lämna oss ifred trots hårt motstånd. Röntgen visar på progress i levern. Jag är så ledsen och vet inte var jag ska ta vägen. Jag vill bara ta över din smärta. Man ska inte behöva vara med om en sådan här prövning så tidigt i livet. Det är inte okej. Det är så orättvist. Elias är verkligen den finaste av dom finaste människorna på denna jord. Varför? Varför varför varför? Det har varit en otroligt jobbig dag.

Men när jag är ledsen och känner att min energi är i botten, så mycket i botten att jag känner att det nu nog inte finns någon återvändo för energin att någonsin ta sig upp igen så är det du som får mig just dit igen, upp. Hur konstigt det än låter. Men alltså min man är tapper ska ni veta. När jag ser på dig och är med dig så byggs styrkan åter upp igen. Otroligt, men att se hans styrka inger hopp. Och jag tror att vi kan hålla på sådär, till varandra. Tillsammans fungerar det alltid bäst.

Vi har varit på sjukhuset hela dagen. Efter beskedet blev det inläggning på kirurgen i Huddinge efter en lång väntan både på Solna akuten och Huddinge akuten. En infektion som kräver antibiotika har blossat upp och kan förklara febern. Vi skulle åkt upp till akuten från början då feber dök upp. Jag ångrar det mycket. Man måste ibland ta sig igenom den ångestmur som finns och släppa sina begränsningar. Akuten är ångest. Men nu sätts behandling in. Efter att ha suttit på en kall brits i 8 timmar med feber. Jag hatar att behöva lämna dig ensam kvar. Ensam kvar med alla känslor.  Jag hatar att det ska vara såhär. Varför du. Jag hatar cancer. Jag hatar cancer så mycket.

image

 

34 reaktion på “Den är här igen”

 1. Jag känner så med er båda. Min man har nu haft cancer i två år och jag kan verkligen identifiera mig med de känslor och tankar som du beskriver – ångest, frustration,oro, hopp, att försöka leva här och nu, njuta av varandra och inte låta oron inför framtiden ta över och hur svårt just det är. Jag hatar cancer och hur den ständigt gör sig påmind fast man försöker att slå bort tankarna på den. Dina ord har hjälpt mig/hjälper mig igenom den här tiden och jag önskar att jag kunde ge det stödet tillbaka på något sätt i det du/ni går igenom. Min man har träffat dig och din man på Karolinska vid tidigare behandling och slogs av den styrka och kärlek som ni visade. Ta hand om er, många styrkekramar❤

 2. Fina fina ni! Mitt hjärta brister när jag läser det här. Och återigen inser jag att det inte finns något som kallas för rättvisa. Jävla helvetes skitcancer. Finner inga tillräckliga ord. Stor stor kram till er båda <3

 3. Jag blir så ledsen för er skull när jag läser det du skriver. Hur kan det få vara så här orättvist? Jag känner ju bara er genom bloggen men ni berör så mycket. Ni är så fina tillsammans, så kärleksfulla, ödmjuka, starka och kämpar så beundransvärt tillsammans. Jag önskar er allt gott❤️❤️ och cancern önskar jag åt h-e!!

 4. Vet lite om hur du har det nu, ett av mina barn hade Glioblastom. Det var många år sedan, och jag vet hur mycket forskningen gått framåt, så jag ber och hoppas för er. Så ledsen. Men tanka glädje, allt du kan hitta, men tillåt gråten och ilskan också, men glöm inte glädjen. Ingegerd i Västra Ämtervik.

 5. Fan, så jävla orättvist! Är ledsen för er skull och önskar det fanns något jag kunde göra för er.
  Många kramar❤️

 6. Är så ledsen för det här. Men ni verkar så starka med varandra. Kommer han få nya cellgifter nu, eller ni kanske inte vet än. Akuten är verkligen ångest med stort Å. Vi satt själva där dan före julafton ( med julskinkan i ugnen, tur man har en dotter som bor nära) i 10 timmar. Jag hade fått behandling samma dag , väl hemma och mådde skitdåligt började ena ögonlocket hänga. Ringde onkologen som sa det kunde vara en tia . Så det var akuten som gällde. Kl. 3 på morgonen gav vi upp och åkte hem utan att ha sett skymten av en läkare. Har inte fått någon hjärnblödning än i alla fall. Många kramar till er och er mysiga hund.

 7. Detta är inte sant!!!har aldrig träffat er men följer er fina blogg!styrke kramar till er 2 fina❤❤

 8. Våra tankar är hos er❤️
  Svårt finna ord. Fuck Cancer!
  Kram till er båda från oss gm
  Lotta.

 9. Vilket tungt besked! Jäkla Skitcancer som inte har vett nog att hålla sig borta! Men Ni klarar det här också! Massor av Styrkekramar! ❤️❤️❤️

 10. Fina ni. Så orättvisl livet är ibland. Följer er blogg och känner att
  ni är så finns och otroligt starka.. Ge den djä..la cancern en stor fet
  spark där bak… Om någon skall klara att sparka ut cancern så är
  det ni.. Så mycke kramar tll er båda två.

 11. Orka kämpa❤️❣❣Nu kommer en ”dum” fråga: Kan man inte försöka med en levertransplantation? Eller går det inte pga olika orsaker även om man skulle lyckas ”hitta” en lever som passar? Varm kram❤️

 12. Jag/vi hela familjen tänkte så mkt på er i tisdags. Och nu ännu mer. Fina ni, det är nog nu! Blir så så ledsen. Skickar all kärlek hopp styrka vi kan

 13. Kärlek o styrkekramar till er❤️❤️❤️❤️❤️Tänker på er hela tiden❤️❤️❤️❤️❤️

 14. Hej Marjo. Har tänkt att svara på denna kommentar men det har ej funnits tid. Självklart är din fråga inte för dum. Den frågan har vi ställt många gånger till leverkirurgerna, speciellt i början. Vi förstod inte alls varför man inte bara kunde byta ut levern där cancern faktiskt endast verkade härja. Och det svaret vi fick var inte det roligaste men det man anser är att man då ”kastar bort” en frisk lever som hade kunnat gå till någon annan. Just för att Es cancer är så aggressiv och chansen till att den attackerar även den nya levern är hög. En transplantation bryter ner immunförsvaret totalt vilket gör att Es kropp inte orkar stå emot eventuella cancerceller som finns kvar i hans kropp och vilket då leder till att den nya levern angrips. Läkarna har ansett att en leverresektion där man endast skär bort delarna där tumörerna sitter varit bättre. Det tar inte lika mycket på immunförsvaret och därmed ökar chansen till att Es kropp kan angripa de cancrceller som ev finns kvar efter operationen.

  Ett långt svar. Vet inte om jag förklarar så bra men iallafall. Tack för dina kommentarer och pepp <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.