En grym grej

En annan sjukt rolig sak inträffade igår. Vi var nämligen förbi och träffade en av Elias mentorer på Esatto. Det är nämligen så att Elias och Esatto fortsätter samarbetet efter att mentorskapsprogrammet genom Ung Cancer avslutats (här och här kan ni läsa mer). Så otroligt roligt är det. Tänk vad mycket bra som kan komma ur arbetet Ung Cancer gör, nu genom mentorskapsprogrammet. Vi visste om detta redan då Elias avslutade detta program, iallafall att det skulle diskuteras mer. Men sedan hände ju allt som hände i juni och vi vågade inte hoppas på någonting. Men nu idag ser det alltså ut som att detta kommer att kunna genomföras och nu ska de träffas mer nästa vecka för att diskutera igenom allt.

Hurra för Ung Cancer och Hurra för företag som Esatto. Tänk vad en sådan insats från en grym organisation och en sådan insats från ett grymt företag kan leda. Tänk om alla kunde tänka lite mer så? Det gör sådan skillnad. För vart börjar man efter att livet brutalt slitits ifrån en? Ens tankar och planer om livet blir nedspolade i avloppsvattnet, stampade på, uppeldade? För att sedan plockas upp igen och ges tillbaka? Varsågod. Nu kan du börja leva igen. Men du vet aldrig hur länge eller hur mycket du kommer orka. Esatto kommer hålla det på Elias förutsättningar vilket är fantastiskt.

Solidaritet. Hur bra är det inte? Tänk om världen vore mer solidarisk. Om alla bara gjorde något litet för någon annan. Vi har fått effekten av detta bevisat en annan gång. Nämligen här. Vårt bröllop som efter arr Ung Cancer frågade om hjälp genom sina sociala medier blev klart på två timmar. På två timmar ordnades ett bröllop. Över 500 kommentarer. Pang så var allt klart. Många bidrog till något litet och det blev till något stort. Just as simple as that. Kom ihåg det.

image

2 reaktion på “En grym grej”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.