Höstkväll, springtur och matcha

image

Vi tog en tur ner till vattnet och motionsspåret. Det blev till och mer ett dopp (mm, såå kallt) efter springrundan som slutade på ca 7 km.

p1070199 p1070200 p1070201

Just nu sitter vi i soffan och välkomnar hösten. För nu är det väl ändå höst?

Vi dricker matcha te. Matcha te ska du dricka för att hålla dig frisk. Och för att matcha te nämligen är något av det nyttigaste du kan dricka, och så är det gott. Matcha är fullproppat med aminosyror och antioxidanter. Sänker kolesterol och stabiliserar blodsockret. Rikt på C- vitamin, selen, krom, zink, kalium och magnesium.

Vi gjorde ett recept härifrån, hittade inspiration. Hällde alltså upp ca 1 tsk matchpulver i en liten skål. Hällde i ca: 1 dl hett vatten och vispade tills allt har lösts upp (ca:3min).  Tillsatte sedan ca:1 dl hett vatten + 1  dl varm skummad mjölk (vi använde osötad mandelmjölk). Enkelt är att bara vispa mjölken i en liten skål ca:3 min tills en skummig konsistens. Klart. Här finns även beskrivet mer om matchans effekt på vår hälsa. Det känns som man vill boosta sig själv med en massa nyttigheter just nu. Höst och förkylningarnas tid har börjat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.