BESKED och #Burncancer

Hur sjutton kan man bli van med sådana här möten som vi haft idag? Där ett besked om en röntgenundersökning för att se om en cancer har växt eller inte ska avslöjas? Åh, jag tror kanske vi inte har blivit det. Men vi har lärt oss hur vi ska tänka och därav känns det som att det har blivit ”vana”. Vi har lärt oss att oavsett vad som sägs så behöver det inte vara definitiva svar. Eller varför var det så att vi inte alls var speciellt nervösa denna gång?

Det kan också ha varit för att E har känt sig så pigg på sista tiden. Han har inte ont, han är inte trött, han orkar träna ibland, han är pigg och glad och så vidare. Jag tror att de gånger vi varit supernervösa har det också varit tunga besked. Då har vi båda känt på oss att det nog inte kommer ett bra besked. Och detta är också en känsla vi har lärt oss efter tiden med stort C. Ojojoj… Vad vi får lära oss en massa.

Jag önskar dock att det var av någon annan lärdom vi fick erfarenhet av, inte denna. För vi är trötta på det här nu. Men det förstår nog vem som helst. Och hur trötta vi än är så kommer denna jobbiga situation inte poff, försvinna. Vi kommer att behöva leva med denna situation. Så är det bara. Och jag tror det är viktigt att reflektera över sådana här situationer. Att kunna sätta ord på känslor och på tankar. Det är viktigt.

Beskedet idag var. Hmm… Vi blev först glada sedan kluvna, sedan besvikna och sedan lättade igen. Tumörerna har liksom stannat av. Inget annat hade hänt, varken ökat, tillkommit eller minskat. Vi är vid det här laget bortskämda (konstigt ord att använda i sammanhanget) med att läkarna tappar hakan och busvisslar då röntgensvaret kommer upp på dataskärmen. E har alltid svarat superbra på behandling. Trots denna jävliga cancerform som dom från början sa att ingen svarar på cellgifter från. Men han har, varje gång. Så himla grymt. Denna gång var reaktionen inte riktigt så. Utan mer ” ja röntgensvaret var hyggligt bra”. Hmm… Hyggligt bra? Nej, detta svar var bra. Såklart var det bra. Vi måste nog bara smälta det lite. Nu kommer det att bli behandlingsuppehåll från cytostatika, men han kommer få underhållsbehandling i tablettform. Ett kärlhämmande preparat som man tänker ska hålla sjukdomen i schack. Vi vet inte om vi är helt nöjda med allt detta. Vi vill att han ska ha uppehåll i behandling men vi vill också att man ska ta en seriös funderare på immunterapi. Något som inte riktigt verkar göras, utan mest viftas bort. Vi ska ge det ett par dagar, sen ska lite mail skrivas och sen får vi se…

Idag är det fem veckor kvar till Thailand. Vi har börjat längta nu, och vi har börjat våga tro att vi kommer iväg.

img_4729

Igår kom dessa fina, ljuvligt doftande ljusen på posten. Det är från On Interiör som gör dessa och ger 10% av varje sålt ljus till Ung Cancer. Hur bra? #Burncancer ljusen kan köpas på DENNA sida. In och köp, tänd ett ljus, koka lite te och njut.

9 reaktion på “BESKED och #Burncancer”

  1. Dessa möten ja…usch! Tycker det är lika påfrestande varje gång. Skönt att Elias känner sig piggare och att beskedet var bra! Kan känna igen mig i ambivalensen med att ”tumörerna står stilla”, fick ett liknande besked senaste. En hoppas ju alltid på att skiten ska vara borta och då kan det kännas tudelat när ”läget är stabilt”. Men det är bra och jag håller verkligen tummarna för att Elias får prova immunterapi! Kramar

  2. Jag tror jag har skrivit det här förut men det kan inte upprepas för ofta…. Immunterapi finns i en mycket enklare versjon. Kontakta Are Thoresen i Norge. En god vän har just fått en aggressiv form av cancer och har fått tung cytostatika. Samtidigt går han hos Are Thoresen och immunförsvaret bara stiger. Denna Are är inte hvem som helst, efterfrågad i hela världen. Åker till ett sjukhus i Israel varje månad bla och behandlar med mycket goda resultat. Men så klart… behandlar med akupunktur och det verkar för enkelt för många. Men det funkar..jag har många exempel. Toppen en till tre gånger och kostar NOK 500 per gång så inte blir man ruinerad heller. Här är link om man är interesserad http://www.sb.no/dagens-navn/med-naler-til-folk-og-fe/s/5-73-157694 eller http://www.themaforlag.no/kreft-forebygging-og-behandling/

  3. Hej
    Det finns en Facebook grupp med otroligt mycket kunskap, information och tips om nya kliniska studier om denna sjukdom: Cholangiocarcinoma Immunotherapy Patients
    Via Docrates, cancersjukhuset i Helsingfors har vi beställt en Molekylär profilering och kommer att göra en FDG-PET/CT röntgen där senare i höst. Utifrån svaret på den kommer vi att bestämma oss om det blir strålbehandling eller immunterapi (ifall det är en sådan genmutation som det finns medicin mot) och då kommer den att ges där i Finland. Tyvärr fick vi inte den här vården i Sverige utan måste betala den privat och ansöka sedan från Försäkringskassan ersättning för vård utomlands.

  4. Hej Barbro och tack för sitt superbraiga tips. Elias kanske skriver ett mail till dig och frågar mer angående detta, hoppas det går bra! Kram!

  5. Hej Carina och tusen tack för att du skrev om detta tips, vi tar till oss det och ska kolla upp! Tack och kram

  6. Ja, visst gärna eller så kan han ringa mig, vilket som. Email adress är samma som mitt namn. B står för Barbro och resten av bokstäver bildar mitt efternamn. Lätt att hitta för jag är den enda med det namnet i Sverge, kanske rentav i hela värden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.