Ni har väl inte glömt bort att livet är skört?

Livet rullar på. Jag och E kommer in mer och mer i en normal vardag igen. Men så ibland kommer livet och knackar på och säger;

– …men hallå där, kommer ni ihåg att livet är skört? Så skört att det på en sekund kan gå i spillror. I tusen bitar, försvinna. 

Idag var en sådan dag. Men även fredagen var en sådan dag. I fredagskväll krockade mina föräldrar och min lillebror med en älg. I 100 km/h kl halv åtta, i mörkret dök det helt plötsligt upp en stor älg mitt framför bilen. Som en skräckfilm där det helt plötsligt dyker upp ett spöke eller ett monster framför vindrutan på bilen, precis så. Älgen slungades rakt in i framrutan och flög sedan över bilen. Rutan krossades och taket trycktes ner. Mina föräldrar och bror skadades inte, det var mycket pågrund av att min pappa som körde bilen lyckades parera undan och aldrig släppte ratten. Och det var mycket pågrund av tur. Änglavakt. Men chocken. Och påminnelsen om hur skört livet är. Försök att undvika att köra nu när det börjar bli mörkt. Håll hastigheten. Håll avstånd. Tänk på allt vad gäller säkerhet. Kom ihåg det.


Idag fick vi svar ifrån onkologen vad som sades på leverkonferensen. Där man granskade bilderna mer och gjorde en bedömning om det går att göra något kirurgiskt, där alternativet denna gång var om det går att bränna bort de tumörer som finns. Han ringde nyss och meddelade att den största sitter illa till att det ej går. Det är för stor risk. Det kommer alltså inte kunna göras något mer kirurgiskt. Och detta tyngde ju såklart ner. Jävla helvetes skit, rent utsagt. Som jag skrev innan så har vardagen på senaste tiden blivit lite mer just vardag. Men så kommer dessa små påminnelser. Som ju inte alls är små. Som egentligen är himla stora och enorma påminnelser om hur skört detta liv är och som säger att vi ska vara rädda om varandra och om det liv vi har.

Vi tänker aldrig aldrig ge oss. Som vanligt. Vi kommer att kämpa på och vi kommer inte att tro på att det inte finns mer att göra. Så är det bara. Men just precis nu måste det få vara tungt och hemskt och allt det där ett tag.

p1070364

5 reaktion på “Ni har väl inte glömt bort att livet är skört?”

  1. Såklart det måste få kännas skit ett tag nu!! Tungt besked, men jag är helt övertygad om att ni kommer resa er igen!! Ni är sådana kämpar. Och glöm inte att det alltid finns nåt att göra, nån ny väg att gå. Det är i alla fall min erfarenhet. Tappa för allt i världen inte hoppet!! Solskenshistorier finns!! Kram på er!

  2. Tanka ljus och glädje, men tillåt gråten och ilskan att få ett hörn. Ni är i våra tankar.

  3. Jag är oxå övertygat att det finns mer att göra o att det kommer att vända till nåt bra för er. Så klart är det tillåtet att vara både ledsen, arg o besviken o för allt i världen gråt ut, det behöver man! Ni finns i mina tankar o jag sänder massor av energi till er härliga kämpar. Kram till er båda ❤️❤️❤️❤️❤️

  4. Ja livet är oerhört skört. Och ni får tyvärr påminnas om det hela tiden. Vi tänker på er allihopa <3 Jävla skitcancer. Men är det någon som är en riktigt kämpe så är det Elias. Massa kärlek hopp styrka till er <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.