Tre känslor

Under loppet av två timmar hann jag känna tre starka känslor. Jag vaknade imorse och hade sådan energi, kände glädje och liksom ett sprudlande. Vår i luften. Jag åkte ut till min fina vän Camilla. Vi åt lunch och bestämde oss för ett besök på Ikea. Den nya jassa kollektionen har släppts. Så nyfiken på att se. Kanske något till balkongen. Så härligt att få piffa till balkongen nu när det börjar bli vår. Men först en fika tillsammans med hennes två barn på Ikeas restaurang. Och där, från den härliga energirika känslan kom ilskan. Helt plötsligt försvann den sanna glädjen jag känt och förvandlades till något annat. Det räckte med ett telefonsamtal. Det har varit mycket på sistone med allt möjligt, känslorna ligger liksom utanpå kroppen. Lättillgängliga på något sätt. Men dessa känslor gick dock snabbt över. Lite senare då vi går förbi Ikeas tag själv lager så bubblar orden upp ur mig. Från ingenstans börjar jag prata om Elias. Det dyker upp bilder i huvudet på hur vi för nästan precis ett år sedan sprang runt där, precis där vi stod. Minns det såväl. Vi var så ofta på Ikea då. Nyinflyttade i lägenheten. Minns speciellt denna gång. Och kan inte annat än att skratta. Jag tränade då inför maraton och hade precis sprungit 2,6 mil. Med ingen påfyllning i form av mat efter min springtur bestämmer vi oss för att åka ut till Ikea och köpa ett garderobssystem. Haha… Jag höll ut till den sista kartongen (av typ 56 sjukt tunga?) skulle bäras upp från bilen och in i lägenheten. Då brast det och mina tårar sprutade, hahaha. Stackars Elias. Men han visste att den kombinationen inte var bra (lotta utan mat efter träning). Och så står jag där idag, och ser det framför mig. Precis som på film ser jag oss framför mig. Och helt plötsligt från ingenstans kommer tårarna. Så inom loppet av två timmar har mitt humör pendlat mellan tre starka känslor. När jag vaknade imorse trodde jag inte att det var möjligt, med tanke på all den energi jag hade. Jag antar att det är det här man menar med ”när du minst anar det sköljer vågen över”. 

Idag släptes avsnitt 5 av podden Cancersnack och det handlar om sorg. Vi har bjudit in psykologen Frida Grape från psykolgpartners. Det blev ett fint samtal om detta svåra ämne som faktiskt drabbar alla. Och det vi måste komma ihåg är att vi alla alltid behöver varandra.

Avsnitten finns att lyssna på HÄR eller HÄR. Eller i din podcast app.

17349377_10154416761232215_1325945513_o

 

 

3 reaktion på “Tre känslor”

  1. Lotta, jag har följt din blogg en tid. Och nu lyssnar jag på din och Emmas podd. Tack för att du skriver, tack för att du och Emma pratar och för att du och ni delar med er. Jag är vuxen nu, men min mamma fick bröstcancer när jag var 12, något jag tror lämnade mig med en rädsla, som lever än idag. Så, tack – sådana som du behövs. Eftersom jag följt Showlife en tid påverkades också jag av att Elias dog. Då och då tänker på er. Jag är också arbetskamrat med Sara Broström och vi pratar en del. Om sådant som är bra, men också om den där jävla förbannade sjukdomen.

    Hoppas din fredag kan bli lugn.

    Karin

  2. Tack för att du skrev Karin. Vad fint att du följt med och vad det ändå värmer att du känner med oss. TACK fina du. Hälsa Sara 🙂 <3 KRAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.