Jag ska lära mig allt jag kan

I veckan ska vi till Paris. Jag, min bror, Elias kusin och mina föräldrar. Nästa helg är det Paris Maraton som jag tvingade de andra att anmäla sig till haha, tillsammans med mig såklart men nu så ska jag själv inte springa. Det går inte. Har inte träningen. Jag funderar på att springa en mil bara för att vara med i starten, men vi får se.

Jag går igenom en märklig tid just nu. Jag är så glad vissa stunder och sprudlande för att nästa dag inte alls ha dessa känslor. Jag jobbar med och lär mig nya sidor hos mig själv varje dag. Jag försöker leva och lära att ta till sig alla känslor att gå in i dessa. Men jag erkänner att även detta ibland är svårt. Ibland tar jag till badbollen och försöker trycka ner dem, tills jag inte orkar längre och då flyger den upp med all kraft. Ett krig inombords. Igår var det tre månader sedan. Tre månader sedan du tog ditt sista andetag på denna jord. Det känns som en lång tid men samtidigt inte. Jag har bestämt mig för att ta denna tid till att lära  känna mig själv. Jag har levt i ett förhållande i nio år. Nio år är lång tid. Nu står jag här själv och det är en ny situation för mig. Men jag kan inte påverka den situation jag befinner mig i. Det finns inget i detta jag kan göra ogjort. Och att älta är inte min grej. Saknaden kommer föralltid att följa med mig i livet, var jag än går. Men jag ska nu lära mig allt. Allt jag bara kan om mig själv.

Igår hade jag ett långt samtal med min fina vän och vapendragare Emma. Fina fina Emma. Kloka Emma. Jag är så glad för den fina kontakt vi fått genom det vi gör. Igår var vi också och spelade in ett avsnitt till podden. Det kändes bra. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och göra mig redo för denna dag. Var tog solen vägen? Kan du förstå att du behöver finnas här nu. Kom tillbaka tack.

IMG_7317

5 reaktion på “Jag ska lära mig allt jag kan”

  1. Klok som en bok?. Det är egentligen ganska fantastiskt hur man kan svänga så, åka berg-& dalbana med sig själv var & varannan dag. Det måste ju vara någon slags överlevnadsstrategi som bara slår till när livet prövar oss på olika sätt? Lika mycket energi som det kan ge, lika mycket kan det också säga musten ur en. Men som du skriver, du lär dig enormt mycket om dig själv om du vågar ”ta in” och bara följa med på något sätt.
    Vad jag hoppas att du får uppleva ett magiskt Paris❣ Jag tror att någon leendes kommer att traska i dina fotspår med en varm hand på din axel, eller vad tror du?…visst är det så?. Ta hand om dig!

  2. Ha det så fint i Paris ❤️! Och om du orkar spring med en bit?. Vi är flera som finns på din axel o skyddar o önskar dig lycka till❤️❤️❤️❤️❤️Kram Anita

  3. Du resonerar så klok. Jag har aldrig förlorat någon som du har men upplevt andra separationer i livet både frivilliga och ofrivilliga. Man går vidare trots att det är tungt och allt som man är med om utvecklar och ger nya lärdomar. Livet är inte bara glädje utan även sorg, annars vore det inte livet. Det känns att leva. Vissa dagar sprudlar som champagne andra dagar känns mer som gammal gröt.
    Ha en fin resa och hoppas den blir som en god champagne ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.