What screws us up most in life…

Hej fina ni,

livet rullar på. Dagarna kommer och dagarna går. Jag har varit i Milano med en vän några dagar. Hur håller Italienarna vikten? God mat, gott vin och supergod glass. Det var fina dagar, men det är alltid lika skönt att komma hem igen. Uppskattar det liksom ännu mer när man varit borta några dagar.

IMG_8788IMG_8977IMG_8978IMG_8793IMG_8979IMG_8884

Vi hade ett så inspirerande samtal i senaste avsnittet med Mouna Esmaeilzadeh. Vi pratade bland annat om det här med att känna lycka eller att vara lyckad. Att det inte är samma sak. Hur många söker inte lycka? Det gör vi alla såklart. Men jag tror att vi många gånger tror och tänker att livet ska bli på ett sätt, har en tydlig plan i huvudet dit vi vill. Och visst finns tillfredställelse i när livet väl kommit dit man tänkt. Men jag tror inte det är där den sanna lyckan finns. Och vad händer om livet tar sidospår och blir något helt annat? Jag och Elias hade ett tydligt mål med vårt liv. Vi hade precis flyttat hem från Norge och tanken var ju såklart något helt annat än de tre åren som blev. Kantade med sjukhusbesök, rädsla och cancer.

Och det behöver inte vara så radikala sidospår som vi fick vara med om. Det räcker nog med ett litet sidospår åt ett håll som inte var tänkt för att påkalla en misslyckande känsla. Jag tycker det här uttrycket förklarar det så bra;

e6291399b63a7fdbeb05e08b06ff17ee--remember-this-something-to-remember

Det jag försöker komma fram till är att vi alla går igenom sidospår och ”misslyckanden” här i livet, det jag lärt mig under dessa tre år, och även ska jag säga, innan dessa tre år då jag även då gick igenom en annan slags kris ett par år innan är att det gjort att jag växt som människa. Livet är inget instagram konto. Livet tar sidospår. Ibland måste vi bara ner i djupet för att sedan ta oss upp, starkare. Jag tror nog ändå alla människor kan relatera till detta. Det finns inget liv som är en rak pil uppåt. Vår hjärna har en fantastisk förmåga att anpassa sig. Fantastisk. Hur hade jag och Elias annars kunnat anpassa oss till vår situation och haft tre fantastiska år? Fullt av lycka och kärlek – när vi innerst inne visste åt vilket håll det var påväg att gå?

Ta vara på livet hörni, väx av era misslyckanden och sidospår. Upptäck nya vägar. Utvecklas. Nuuuuuu måste jag skynda mig. Ikväll blir det Håkan Hellström på stadion, innan det en dag på stan med bästa vänner. Kram!

Lyssna på avsnittet här om ni vill.

8 reaktion på “What screws us up most in life…”

 1. Kloka reflektioner, som vanligt. Tänker på det ofta. Även om man så klart inte vill vara med om tråkigheter så är det när man tittar tillbaka de som har utvecklat dig mest som människa. Det som fått dig att växa & ta vara på stunder som innan inte alls betydde lika mycket. Min ”ryggsäck” ger mig styrka, kraft och stöd när jag minst anar det, och hur jobbigt det än har varit ger det mig en känsla av att inget är förgäves om det går att förstå?
  Lycka ger det mig också att se när människor, precis som Du, tar vara på livet. Du är så värd all lycka, alla upplevelser, allt!
  Kram på dig ☺

 2. Ha en underbar kväll i goda vänners lag! Håkan Hellström kommer helt klart att fylla på med positiv energi☀️?

 3. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Ska på Håkan ikv! Tycker dock att du är tusen gånger mer fantastisk än Håkan!

 4. Fina Hanna, herregud vad gullig du är. KRAMAR till <3 <3 <3 Hoppas Håkan konserten var bra trots oväder! (Han är ju bara så grym!)

 5. Tack Marie! Vad gullig du är. Ja men visst är det så. Det förstod man kanske inte då man var med om motgång för första gången i sitt liv. Men ju äldre desto klokare… Haha! Och man förstår såklart inte heller det när man är mitt inne i något jobbigt. Jag menar bara att vi alla är med om motgångar eller misslyckanden i livet, det tillhör! Vi tar oss ur dem, starkare och klokare. Visare. Jo jag förstår vad du menar. TACK för att du delade med dig. Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.