We got some rich love

…denna blogg alltså. Jag är så himla glad att jag skrivit under hela denna process för nu finns ju allt kvar. Alla minnen som börjar blekna finns ju här, svart på vitt. Fina ljusa härliga minnen och också de andra, de andra inte lika ljusa minnena. Jag tycker det känns fint och viktigt. Du känns långt borta nu. Det är något som hänt. Det känns liksom så lugnt. Som att du fått ro. Jag vet inte, men det var längesen du gjorde mig påmind om dig. Jag har påbörjat ett nytt kapitel i mitt liv. En ny resa har börjat och den är så spännande. Men hur mår jag då? När jag får den frågan så känns det ibland som att det förväntade svaret ska vara negativt. Jag vet också att det är så tudelat det här med sorg i samhället. Att det inte är okej att länge gå och sörja, att inte orka leva då sorgen gör dig totalt förlamad. Inte okej. Det känns heller inte helt okej att börja leva lite för snabbt, att tidigt kunna lyfta blicken och se de ljusa livet har att erbjuda. Men det jag dock vet är att alla går igenom sorg på sitt eget sätt – såklart. Och när jag får frågan nu så är svaret positivt – jag mår bra. Och med det sagt är det ingenting som i det svaret säger att jag inte saknar. Eller att jag vissa dagar inte dippar. Men jag mår bra. Jag gör mycket. Reser mycket. Vill resa mycket. Jag försöker inte fly – snälla tro inte det – jag är inte stressad. Jag vill bara leva – jag har levt med cancer i tre år. Jag var mellan 27 år och 30, visst ”levde” vi, men med döden ständigt väldigt närvarande. Nu slipper jag det. Jag slipper leva nära döden. Det låter så hemskt men jag njuter. Och ibland får jag otroligt dåligt samvete av den tanken, och känner mig så egoistisk. Hur kan jag känna och tänka så när du inte ens fick fortsätta? När de finns så så många som lever på det sättet vi gjort de tre senaste åren? Jag hatar cancer. Hatar hatar den fruktansvärda sjukdom som fullkomligt utplånar din kropp – och din vardag. Ett nytt liv har börjat. Jag har lyft blicken. Jag vet inte hur länge jag kommer kunna ha den så upphöjd som jag just nu har för livet är skört. Du vet ingenting om morgondagen.

Nu ska jag sluta prata i klyschor och åka ner på stan. Lunch med Elias fina vän Victor. Ha en fin dag!

20542835_10154790613985814_1198601427_o…Ooh, broke as a bottle of wine
Ooh, but drink with you all damn night
Ooh, not trying to trade up
Cause if we don’t find money
Then what we got honey is just enough
We got some rich love…

LÅT tips – älskar just nu denna som går på repeat i mina högtalare; HÄR!

24 reaktion på “We got some rich love”

 1. Lev livet!Njut av det du kan och känn att livet är ditt och Du det går inte i repris.Jag tror att alla som levt med döden som sällskap alla dagar förstår hur du menar och Du ska unna dig det bästa nu.Lova det.Kram E

 2. Men du gör ju bara så rätt! Lev du som lever Elias hade nog velat det. Många kramar!! <3 <3

 3. Satan vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg….och vet du Lotta, jag hade nästan glömt bort dig, inte undrat över varför det inte kommit något från dig. Det är bra?. Jag tänker att man läser ”cancerbloggar” för att man har något att bearbeta, då var det för mig i alla fall. Sen fastnar man för några människor så att man fortsätter följa bloggen på grund av deras personlighet trots att ens egna behov förändrats. Jag söker inga nya bloggar men följer några få, antingen till det lyckliga eller det svåra slutet. Du är ju i samma ålder som mina barn(de yngsta☺️). Inte vet väl jag hur allt blir…varken för dig eller mina nära och kära men jag litar på din lycka.

  Jag ska bara hålla mig kvar vid döden en liten stund . 2006 dog min mamma och några veckor senare mina 3 äldsta barns pappa (och med honom min ungdom). 2011 dog min absolut bästa väns dotter( ung tvåbarnsmamma) väldigt hastigt i cancer och min mans son tog sitt liv. Jag vet en del om döden och sorgen. För mig har det just handlat om det att känna att den jag sörjer har fått ro…att jag liksom känner att stigen jag går på är utan hinder och att det bara är känslan i hjärtat som ju alltid finns kvar, men det är väl den som gör att vi är människor på riktigt.

  Bara lev Lotta…trots allt det svåra är lyckan enkel. Den finns där du fångar den❤️/Inger

 4. Det bubblar inom mig av glädje när jag läser dina ord. Livet är ju till för att levas och kanske gör sig inte Elias påmind så mycket för att han ser att det är precis det du gör. Lever. ❤

 5. Lev livet? Jag hoppas du finner kärlek i ditt liv igen, du är ännu så ung ❤️Elias hade säkerligen önskat dig det.

 6. Ja Lotta, så härligt att läsa att du mår bra❤️”Dagen idag den är din, gårdagen kan du inte göra något åt och så spännande att se vad morgondagen har att bjuda på”! Ha en fortsatt härlig sommar o njut av varje dag❤️Massor med kramar till dig❤️

 7. Så glad för din skull, att du mår bra, njuter av nuet och kan se det ljusa i livet. Önskar dig allt gott???

 8. Hej Inger!

  Vad fin du är! Ja men det tar jag som ett bra tecken, att du nästan har glömt bort mig 🙂 haha! Hoppas du mår bra i sommarvärmen. Kul att du har barn i samma ålder 🙂

  Vad tungt det måste varit att gå igenom allt det du skriver. Förstår att du måste haft det tufft, men som du skriver. Den känslan av ro går liksom nästan inte att beskriva. Känslan i hjärtat kommer förfallotid finnas kvar.

  Åh vilka fina ord, lyckan finns där du fångar den. <3 KRAM

 9. Hej Sandra P
  Fint du skriver. Och ja men det är lite så det känns. Inbillar mig att det är precis precis så du skriver. KRAM <3

 10. Hej Rebecca,

  vad fint att det kan ge dig hopp. Du kommer dit. En dag i taget bara.Inte hoppa över någon som helst känsla. Va i det du är, precis där du är. Många många kramar till dig <3

 11. Om du bara visste vad varm i hjärtat jag blir av dina senaste två inlägg ?. Så härligt att det har infunnit sig en slags ro, för både dig & Elias nu. Om det känns som tillvaron sviktar ibland, stanna upp & tillåt dig vara i det så länge du behöver. Du har det inom dig, allt det du behöver.
  Jag tror det är så. Er gemensamma sorg över livet som aldrig riktigt blev, över det tunga ni upplevt, börjar så sakta lägga sig försiktigt i en egen liten vrå. Er kärlek & glädje lämnar i stället plats för frid & något nytt.
  Önskar dig Verkligen all lycka som bara är möjligt! Fånga framtiden & låt det som varit bli någon slags klok följeslagare. Du har fått lära så mycket… men du har också tagit varsamt hand om & gjort det bästa som går att göra för dig, för Elias, för oss följare av er blogg.
  Lycka till med det nya. Kram till dig ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.