Dagliga rutiner

Min dagliga rutiner

Här tänker jag berätta om min som sagt vardagsrutiner. Det jag konsumerar dagligen alltså. Utöver detta äter jag givetvis i mellan alla drinkar  min växtbaserade kost.

Filtrerat vatten

Har en vattenfiltrerare som jag dricker allt vatten från. Det går nog bra med vilken som. Det viktigaste är att inte glömma byta filter. Detta för att få ett mer basiskt vatten, filtrar bort diverse tungmetaller och partiklar/ämnen som inte bör vara i driksvatten.

Gröna juicer (kallpressat)

Varja dag försöker jag dricka 0.5-1 liter gröna juicer. Det varierar lite på vilka grönsaker det blir, vilket utbud det finns i butikerna, säsong eller inte.Dessa pressas i juice maskinen, kallpress.

Så här kan en omgång se ut som räcker i ca:3 dagar

  • vitkål, ett huvud
  • selleri, 2 paket
  • purjolök, 1st
  • grönkål, vid säsong, en bunt
  • citron, 4st
  • ingefära, en ganska stor bit, ca:4cm
  • spetskol, 1st
  • broccoli, 1-2st

Gröna juicer (Mixat)

Mixar även till gröna juicer. Det blir nog 2-4 glas om dagen. Här använder jag bl.a mungbönor och broccoligroddar som jag groddar själv, spenat, purjolök, gurka, broccoli, blandsallad. Det är bara att använda fantasin. Det blir inte speciellt gott, men ner ska dom.

Coffie enema

Har jag gjort i perioder. Insperation av detta fick jag från Gerson therapy och genom en bekant som studerar österländsk medicin. Efter att ha läst på valde jag att anamma detta. Gerson therapy terapiform från USA som just går ut på en växtbaserad kost med gröna juicer + coffie enema. Under perioden när jag har brukat detta blir det oftast 2 ggr/dag. Jag brygger då 2 koppar med 2 kaffemått ekologiskt mellanrost. Sen fyller jag ut med destilerat vatten så det blir ½ liter vätska totalt i min ”bucket”. Jag har som sagt inte valt att referera till fullt med studier för belägg av det jag skriver (upp till var och en att ta reda på). Men det var kul när en svensk/brittisk studie kom ut att kaffe är bra för cancer. I detta fall bröstcancer. Har även läst studier där kaffe varit fördelaktigt vid tarm- och prostatacancer.

coofee enema

Gurkmeja

Tar jag 1msk morgon och kväll blandat med 1tsk finmalet svartpeppar. Svartpepparn behövs för att kroppen bättre ska kunna ta tillvara på gurkmejan. Lite kul med gurkmejan är att jag har hört från tre oberoende svenska forskare inom cancer som har ordat för gurkmejan. Gurkmejan har bl.a. en antiinflammatorisk effekt. Är populärt världen över, asien också i USA. Den förespråkas som sagt också inom forskningsvärlden.

Vetegräs

Tar 1msk morgon och kväll. vetegräset har ett basiskt ph-värde, är antiinflammatroriskt, Det är laddat med vitaminer som C, E, K och B, mineraler som järn, magnesium, kalcium, svavel och zink. Ja ni ser ju varför vetegräs har blivit så hajpat. Det är en vanligt kommande dryck på diverse hälsohem. Är väldigt populärt i USA också. Anses ha en renande effekt på kroppen.

Bikarbonat

Tar 1/2 msk morgon och kväll. Bikarbonat har varit populärt inom den alternativa vården länge. Den har en stark basiskt effekt på kroppen. Sedan finns massa andra teorier om varför bikarbonat kan vara bra mot cancer.

En blogg om livet