Garam masala gryta

Garam masala gryta med blomkålsris

 

P1050776

Det här behöver du

Kryddblandning:

  • 2 tsk Peppar, malen
  • 4 tsk spiskummin
  • 4 tsk röd paprika pulver
  • 2 tsk koriander malen
  • 4 tsk ingefära
  • 3 tsk kardemumma
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk gurkmeja

Grytan:

  • 1 st kokosmjölk
  • 1 st hela tomter på burk
  • Champinjoner (ett paket)
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1-2 st röda chili
  • 1 st röd paprika
  • Oumph (ett paket i den smaken du föredrar)
  • Blomkålsris:
  • 1 blomkålshuvud

Yoghurten:

  • Se här

Gör så här:

Hacka vitlök, chili och stek med olja (använder sesamolja) tillsammans med kryddblandningen . Efter ca 1-2 min i med dom hackade champinjonerna. Stek till dom har fått fin färg, i med löken, stek en stund sedan i med kokosmjölken och tomaterna. Vid sidan om har du stekt oumph med vitlök i olja. I med dom i grytan. Låt småkoka på låg värme under lock i ca:25 min. När det återstår ca:5 min har du i paprikan.

Blomkålsris: river endast ett blomkålshuvud på ett rivjärn. Vissa väljer att doppa ner blomkåln i kokande vatten i en sil, i ca: 10 sek- 1 min. Men jag tycker det smakar lika bra utan, sedan behåll mer vitaminer också.

Gör en sallad på diverse grönsaker.

Tips: smaka dig fram till just din favorit kryddblandning. Kanske vill du ha lite mer sting i gryta, tillsätt med chili, paprikapulver, vitlök. Eller såklart tvärt om, om mildare smak önskas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

En blogg om livet