Garam masala gryta med blomkålsris
Det här behöver du
Kryddblandning:
- 2 tsk Peppar, malen
- 4 tsk spiskummin
- 4 tsk röd paprika pulver
- 2 tsk koriander malen
- 4 tsk ingefära
- 3 tsk kardemumma
- 3 tsk kanel
- 2 tsk gurkmeja
Grytan:
- 1 st kokosmjölk
- 1 st hela tomter på burk
- Champinjoner (ett paket)
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1-2 st röda chili
- 1 st röd paprika
- Oumph (ett paket i den smaken du föredrar)
- Blomkålsris:
- 1 blomkålshuvud
Yoghurten:
- Se här
Gör så här:
Hacka vitlök, chili och stek med olja (använder sesamolja) tillsammans med kryddblandningen . Efter ca 1-2 min i med dom hackade champinjonerna. Stek till dom har fått fin färg, i med löken, stek en stund sedan i med kokosmjölken och tomaterna. Vid sidan om har du stekt oumph med vitlök i olja. I med dom i grytan. Låt småkoka på låg värme under lock i ca:25 min. När det återstår ca:5 min har du i paprikan.
Blomkålsris: river endast ett blomkålshuvud på ett rivjärn. Vissa väljer att doppa ner blomkåln i kokande vatten i en sil, i ca: 10 sek- 1 min. Men jag tycker det smakar lika bra utan, sedan behåll mer vitaminer också.
Gör en sallad på diverse grönsaker.
Tips: smaka dig fram till just din favorit kryddblandning. Kanske vill du ha lite mer sting i gryta, tillsätt med chili, paprikapulver, vitlök. Eller såklart tvärt om, om mildare smak önskas.