Pizza

Glutenfri Pizza

P1000048

Det här behöver du: 

  •  10 g jäst
  •  2 dl kallt vatten
  •  1 dl mandelmjöl
  •  3 msk majsmjöl
  •  3 dl bovetemjöl
  •  1 dl hasselnötsmjöl (kikärtsmjöl, kokosmjöl)
  •  1/2 tsk salt
  •  2 msk fiberhusk
  • Bovetemjöl till utbakning

Tomatsås:

  • 2 paket skalade tomater
  • 1 röd lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1/2 dl olivolja eller sesamolja
  • Färsk timjan och basilika efter smak
  • Salt och peppar

Gör såhär:

Tomatsåsen: Stek vitlök och chili, i med löken efter en stund, fortsätt med tomaterna och oljan. Låt sjuda en stund. Mixa sedan i mixern. Häll tillbaka i stekpannan/kasrull. I med örterna. Låt småkoka med lock i ca:20 min. Smaka av med salt och peppar.

Degen: Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i bunke täckt med plast i två timmar. Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med bovetemjöl. Lägg på tomatsåsen på pizzan och toppa med dina favorittillbehör (tips: champinjoner, paprika, kapris, oliver, zucchini, tomater, lök m.m. toppa med vegansk ost). Grädda pizzorna i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter, beroende på hur mycket fyllning du har på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

En blogg om livet